Вхід | Реєстрація

«Спочатку ми попереджаємо про порушення норм, а вже потім штрафуємо»

«Спочатку ми попереджаємо про порушення норм, а вже потім штрафуємо»

Саме за таким принципом працює інспектор з благоустрою Сергій Арісов.

За розпорядженням міського голови від 10 березня 2015 року на посаду інспектора з благоустрою Кобеляцької міської ради було призначено Сергія Арісова. Кореспонденти «ЕХО» вирішили познайомитись із принципами роботи цього працівника.

Сергій Петрович розповів, що його основне завдання — це здійснення контролю за дотриманням Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в місті.

— Самі Правила затверджено рішенням п’ятої сесії міської ради шостого скликання від 15 квітня 2011 року, — говорить інспектор. — Вони є обов’язковими для виконання усіма підприємствами, установами, організаціями та громадянами в Кобеляках. Згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення вимог Правил передбачена адмінвідповідальність.

Робочий день інспектора розпочинається о 7:30. Сергій Петрович вивчає маршрут, за яким буде здійснювати обхід вулиць міста, та переглядає адреси будинків, власникам яких він виписував попередження про наведення порядку на прибудинкових територіях, щоб перевірити виконані ними роботи.

— На кожен день у мене є план, за яким я обходжу міські вулиці, — зазначає Сергій Петрович. — Кобелячани чомусь вважають, що обочини міських доріг — це також їх власність. Тому дивуються, коли я прохаю прибрати від своїх будинків будматеріали чи їх залишки, гілки. Це ж шкодить естетичному вигляду вулиці. Якщо будуєтесь, то, будь ласка, зберігайте будматеріали у своєму дворі, а не за парканом. Також контролюю, щоб громадяни обкошували свої прибудинкові території, слідкували за деревами, які ростуть поряд із тротуаром. Обов’язкова умова для всіх — наявність номерного знаку на будинку. Це ж саме стосується приватних підприємців, установ та організацій.

Зі слів Сергія Арісова, спочатку порушнику виписують припис, де вказується строк, за який він повинен усунути недоліки, та сума штрафу, котру той сплатить у разі відмови. Потім йому вручають попередження. Якщо власник будинку чи начальник установи не відреагували, то складається протокол, де вказується розмір штрафу. На сьогодні для населення він складає від 340 до 1360 гривень, а для приватних підприємців, установ та організацій — 340–1700. Суму штрафу визначає адміністративна комісія, яка засідає в міській раді. Її очолює Олександр Письмак. Питанням грошового стягнення займається виконавча служба.

— За час моєї роботи складено кілька десятків протоколів. Часто виникають труднощі під час пошуку власників будинків та різних будівель. Вони можуть проживати в інших містах нашої держави, що значно гальмує процес.

Виходимо з інспектором на маршрут. Цього разу він обходить вулиці Калініна, Касьяна, Пушкіна, Московську та Червоноармійську. Сергій Арісов заходить у двори, власники яких порушують Правила благоустрою, представляється та проводить з господарями роз’яснювальну роботу. Ті обіцяють відреагувати на попередження. Інспектор відводить їм для цього певну кількість днів та записує у блокнот дату закінчення цього терміну.

— У такий спосіб я запам’ятовую, коли мені знову потрібно побувати в цих людей, — пояснює Арісов. — Та іноді справа доходить аж до протоколу. І тільки тоді господарі починають проситися і відразу прибирають територію. Хоча, не розумію, чого вони чекають, усе одно доведеться ж прибирати. Можна звернутись до міських комунальників, щоб вони забрали непотрібні гілки чи будматеріали, але за їх послуги доведеться заплатити.

Під час обходу вулиць Сергій Петрович записує й місця, де міській владі потрібно терміново провести ремонт асфальтного покриття або усунути інші недоліки (викосити траву, вирубати порослі дерева).
За час спільного моніторингу інспектор із благоустрою побував у десяти дворах та двох організаціях, де зафіксував порушення. Основні зауваження: ліквідація бур’янів, гілок, які ростуть на тротуарі, та прибирання будматеріалів.

Як зазначив Сергій Арісов, у місті найбільш складно працювати з жителями мікрорайону Покрівка. Вони чекають, доки справа дійде до штрафу.

На завершення інспектор нагадав мешканцям міста, що не треба чекати, коли він прийде до них із попередженням, а самостійно й відповідально дотримуватись Правил із благоустрою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2015, 10:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації