Вхід | Реєстрація

Колегія розглянула три питання

Колегія розглянула три питання

Засідання колегії РДА
4 червня з залі засідань адмінбудинку відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. На розгляд та обговорення членів колегії і запрошених виносилося два питання: про підсумки соціально-економічного розвитку та виконання бюджету за І квартал 2015 року, а також про підсумки проведення масових заходів з благоустрою та озеленення на території району.
По першому питанню доповідали заступник голови райдержадміністрації Наталія Постольник та виконуюча обов’язки начальника фінансового управління Людмила Горобець. Обговорювали рейтинг району за результатами рейтингової оцінки результатів діяльності районних державних адміністрацій Полтавської області за І квартал 2015 року – загальне місце Новосанжарського району за усіма напрямками діяльності становить 11-12 (проти 13 в минулому році). Місце району за окремими напрямами діяльності:
- інвестиційна, наукова та інноваційна діяльність - 14 (15 місце в минулому році), економічний розвиток - 25 (22 в минулому році), державні фінанси - 16 (2 місце в минулому році), населення та ринок праці - 4 (7 місце в минулому році), житлово-комунальне господарство - 21 (6-7 місце в минулому році), рівень злочинності - 2-3 (5-6 місце в 2014 році).
Позитивним є те, що в секторі показників «Рівень злочинності» по району відсутні значення по показникам: питома вага злочинів, скоєних неповнолітніми або за їх участю, у загальній кількості злочинів та питома вага дітей, які вчинили злочини, у загальній кількості дитячого населення, що проживає у регіоні.
В секторі показників «Економічний розвиток» район займає найнижче місце, зокрема: по виробництву молока у с/г підприємствах на 100 га с/г угідь - 5,1 ц (25 місце), по виробництву м’яса у с/г підприємствах на 100 га с/г угідь - 0,2 ц (25 місце), по щільності поголів’я ВРХ на 100 га с/г угідь - 0,8 гол (25 місце), по щільно поголів’я свиней на 100 га ріллі - 0,7 гол (24 місце). Зокрема, це зумовлено тим що в райдержадміністрації відсутні методи безпосереднього впливу на економічні процеси та господарську діяльність суб'єктів господарювання. Крім того, останні рішення уряду направлені на значне спрощення ведення бізнесу в Україні, що унеможливлює проведення перевірок підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України та Державної фінансової інспекції України) протягом січня-червня 2015 року, лише виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки.
Щодо другого питання доповідав начальник відділу регіонального
розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Дрига. Олександр Іванович, зокрема, повідомив, що за час проведення масових акцій із благоустрою на території населених пунктів району виконано значний обсяг робіт, а саме: залучено понад 4000 осіб до проведення робіт, проведено посадку лісових культур на площі 167 га, упорядковано парків, скверів, алей загальною площею 40,4 тис.м.кв., висаджено 2800 шт. дерев, 230 шт. кущів, впорядковано та створено 0,6 тис.м.кв. нових квітників, очищено від сміття понад 5,1 тис.м.кв. прибережних захисних смуг річок і водойм, очищено від порослі більше 23 км придорожніх смуг, ліквідовано 18 несанкціонованих смітників.
Третім, не запланованим питанням, було обговорення результатів сесії обласної ради щодо затвердження Перспективного плану об’єднання територіальних громад Полтавської області. Питання важке і розглядається не вперше. Підсумовуючи дискусію, Сергій Бульбаха дав доручення сільським головам ще раз обговорити з громадами перспективи об'єднання на надати свої пропозиції до Перспективного плану. Сергій Володимирович наголосив, що завжди готовий до спілкування і відгукнеться на запрошення тієї чи іншої сільської ради, щоб взяти участь в обговоренні.


Автор: Новосанжарська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2015, 19:16 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації