Вхід | Реєстрація

Обласне свято на Шар-горі

Обласне свято на Шар-горі

6 червня 2015 року у Козельщинському районі, на мальовничій Шар-горі, що неподалік славнозвісної Говтви, колись сотенного містечка на березі річці Псел, відбулося обласне свято «Козацької слави цілюще джерело». Цього дня тут ніби оживають сторінки національної історії. Здається, то не подих вітру колише трави, а козацький дух витає над цими ярами і крутосхилами, козацька вольниця виграє у барвистих знаменах.

Гостей свята вітали народний депутат України Андрій Река, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова районної державної адміністрації Олександр Перепелиця, голова районної ради Юрій Марченко, єпископ Кременчуцький і Лубенський Ніколай, отаман обласного Наддніпрянського вільного козацтва Борис Гонза.
Дійство розпочалося зранку – під гуркіт гармат, стукіт копит, передзвін шабель та щиру українську пісню. У програмі обласного заходу відбулася хода святкової колони обласного та районного керівництва, козаків, козачок і козачат.
Для всіх гостей на Шар-горі відбувся концерт за участю полтавського гурту “Живі барабани”, обласного театру ім. М.В.Гоголя, зразкових танцювальних і співочих самодіяльних колективів області, театралізований бій козаків із турками.
Для присутніх були організовані розважальна програма перед козацькими куренями, районні спортивні змагання з армреслінгу, виставка-ярмарок народних умільців, козацька каша, численні атракціони.

 


Автор: Козельщинська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2015, 05:13 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації