Вхід | Реєстрація

Головного лікаря обирали з бійкою та матюками, але так і не вибрали

Головного лікаря обирали з бійкою та матюками, але так і не вибрали

У вівторок відбулася тридцять сьома сесія районної ради шостого скликання, яка тривала п’ять із половиною годин.

На зібрання прибули 51 із 56 районних обранців. На розгляд сесії виносилося тринадцять питань, включаючи різне. Найцікавішим із них було останнє: про призначення головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ. Та розпочали депутати із доповіді голови районної ради. Василь Мирошнеченко прозвітувався про свою діяльність, починаючи з лютого 2014-го і до червня 2015 року. Без особливого зацікавлення районні обранці прослухали Василя Івановича, а потім запропонували йому завершувати свою звітність. Мовляв, і так усім все зрозуміло і претензій до роботи голови райради ні в кого не виникає.

Лише білицький депутат Борис Вовк попрохав повідомити, коли все ж запрацює МКЗ та цукровий заводи, оскільки жителям громади немає де працювати. Та чіткої відповіді він не отримав.

Про внесення змін до показників районного бюджету депутати проголосували без розгляду, зсилаючись на поінформованість із цього приводу під час міжсесійної роботи. Андрій Дацко, начальник фінансового відділу РДА, наголосив, що, згідно рішення першого засідання 29‑ї позачергової сесії обласної ради від 3.06.2015 року «Про внесення змін до показників обласного бюджету», передбачені кошти для Кобеляцького району: цільові 95 тисяч та додаткова дотація 228,6 тисячі. Андрій Іванович пояснив, що цільові гроші направлять на оздоровлення учасників АТО та їх сімей, а долю додаткових обговорять на комісіях.

Без обговорення депутати затвердили районні програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2015–2019 роки та розвитку малого підприємництва на 2015–2017 роки.

Швидко розглянули і Програму забезпечення виконання мобілізаційних заходів, домовившись, що перенаправлять дотаційні 228,6 тисячі гривень саме в цю сферу.

Потім безоплатно передали майно з балансу терцентру на відділ освіти і затвердили статут комунального закладу «Кобеляцький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Одноголосно присвоїли звання «Почесний громадянин Кобеляцького району Полтавської області» Миколі Іващенку.

Далі присутні заслухали текст колективного звернення від депутатів Кобеляцької райради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо підвищення цін на енергоносії.

Анатолій Таранушич нагадав, що 26 квітня під час проведення віче біля пам’ятника Шевченку було складено резолюцію про збереження Кобеляцького району.

— У ній значився пункт про перегляд урядом цін на енергоносії, — говорить Анатолій Олексійович. — Яка її доля?

Ганна Кондратьєва, заступник голови райради, пояснила, що відповіді не надходило. На що Таранушич зробив висновок про безрезультатність сьогоднішнього звернення. Та все ж його підтримали.
Після цього районні обранці заслухали заяву жительки Кобеляк Ганни Пухи, яка прохала підтримати її звернення до Генеральної прокуратури щодо незадовільної роботи працівників Кобеляцької районної прокуратури, суду та райвідділу у справі дев’ятирічної давності про вбивство трьох молодих жительок району, та підтримали її.

І ось настала черга найцікавіших питань черги денної: 12‑го та 13‑го.

Перед присутніми звітувався Микола Гергенкоп, директор РЛП «Нижньоворсклянський. Сам звіт депутати не заслуховували, натомість почали обговорення проблем самого керівництва. Виявилося, що інспектор Олег Сєров абсолютно не реагує на вказівки Гергенкопа. Як пояснювали присутні, його кришують ті, хто нада. Згадували і колишнє районне керівництво, мовляв, цей інспектор приносив постійно данину у владний кабінет. Потім на трибуну піднявся Ігор Пуддубний, директора департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів ОДА. Посадовець почав вказувати на грубі порушення в роботі директора ландшафтного парку. Чітку відповідь йому дав Володимир Струк:

— Якщо ви приїхали Гергенкопа зняти і свого чиновника поставити, то цього у вас не вийде.

Приблизно ж ту саму відповідь почув і інший обласний «борець за водні багатства», який виступив у «Різному».

Нарешті депутати перейшли до розгляду питання про призначення головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ. Василь Мирошнеченко назвав трьох кандидатів на цю посаду: Гарія Нагайченка (не з’явився на сесію), Володимира Казирода та Івана Супруненка. Василь Іванович запропонував висловитися присутнім із цього приводу. Слово взяв Олександр Андрейко, житель міста, який перебував у залі під час сесії та постійно висловлювався з приводу незадовільної роботи кобеляцької судді Тесленко та Івана Супруненка. Андрейко піднявся на трибуну і почав вимагати усунути Супруненка з кандидатів, повторюючи, що той скалічив його сина, і демонструючи відповідні папери. Коли ж почув, що час його виступу вичерпаний, то назвав депутатів скотами вонючими, побажав швидше покинути білий світ і кинувся бити Супруненка. Присутні відірвали Андрейка від Івана Івановича і той вибіг із зали.

Після довгої та затяжної роботи лічильної комісії виявилось, що голоси між кандидатами розділились наступним чином: Нагайченко — 0, Казерод — 24, Супруненко — 26. Згідно процедури голосування, кандидат, який набрав 29 голосів, визнавався переможцем. Тобто, необхідно було проводити другий тур, щоб вибрати між Казеродом і Супруненком. Та доки проходило голосування, тринадцять районних обранців покинули зал. Тож депутати, котрі залишились, проголосували за неприйняття рішення про призначення головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ.

У «Різному» районні обранці обговорили кримінальну ситуацію в районі, яка пов’язана з викраденням великої рогатої худоби. Після довгого обговорення питання з представником міліції було вирішено направити звернення до начальника райвідділу.

На цьому тридцять сьома сесія районної ради, яка тривала п’ять із половиною годин, завершилась.

 

Депутатизми

— Ви раніше, де працювали? — Там же. — І шо, тільки тепер прозріли?!
— Ох і жополиз ти Ігорь!
— Я ж не під кущем сижу, чого ви так зі мною балакаєте?!
— Тобі район був пох…, той, по-барабану!
— Закон є закон. Порушимо його сьогодні. — А якшо Нагайченко у суд подасть? — Та хай подає.
— Якшо ви тут так відноситесь до мене, то як ви відноситесь до колхозніка?
— Я со сторони бачу бой, коли половина ваших депутатов уже сидять дома і ложили на вас і на народ.
— Ви крикуни, а не депутати. — Хто крикуни, шо ти там базариш?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2015, 16:29 | Кобеляки | Суспільство
1. Андрейко / 13 червня 2015, 13:03
ніхто нікого не бив Це все брехня Ти б краще написав про те що в газеті Ехо в засновника Поповича вже три роки лежить стаття Андрейка про те що судом визнано що Андрейкові покалічили дитину так звані лікарі супруненко півень Про цей факт ви чогось не писали 3 роки А коли якомусь хряку в рило кинули наказ в якому він написав за каліцтво дитини лікарю півню вказати Так ти з цього робиш сенсацію Чого ти не пишеш що Андрейкові не давали виступати на цій сесії чого ти не пишеш що Андрейка весь час перебивали чого ти не пишеш що на сесії не зачитали мою скаргу з вимогою взагалі Супруненка не допускати до участі в конкурсі за каліцтво дитини Чому ти не пишеш що Кучеренко депутатам повідомив зовсім іншу інформацію ніж ту що я вимагав у своїй скаргі Чого ти став на сторону супруненка і депутатів
2. Андрейко / 13 червня 2015, 13:55
Діденко приходь до мене я тобі розкажу про зловживання посадових осіб в кобеляцькому районі а ти все напишеш як чесний журналіст Перше напишем про премії і доплати які отримували в кризу кабак і мірошніченко Друге напишем як пп Сербін вкрав 2000грн при ремонтах житла інвалідам війни і прокуратура ці гроші не вернула в бюджет Т ретє напишем як суддя рожкова і прокурор панченко на гальмах спустили справу про крадіжку в райраді цільової допомоги малозабезпеченим Напишем що міліція і прокуратура 12 років проводить слідство по каліцтву мого сина Напишем що податківці три роки не помічали в центрі кобеляк трьох підприємців які відкрили офіс ніде не зареєстровані заробляли гроші не платили податки Напишем про підпільний випікання і продаж пирогів в лікарні Напишем що людям майже всі державеі акти на землю робили неправильно щоб перебляти за гроші Напишем кого отруїли ядохімікатами і міліція запмяла це ділдо Напишем про те що в кобеляцькій лікарні померло 11 громадян в 2011році яких лікували по неправильних діагнозах і міліція замяла цю справу Діденко покажи людям відео на якому Кучеренко на сесії цинічно бреше що я нібито тільки хотів повідомити депутатам що лікарня виплатила мені гроші Діденко а ти не родич супруненку бо ти на сесії якось так близько біля нього сидів Я подумав що ви його родич Приходь ми про все чесно напишем в мене є багато матеріалу
3. Андрейко / 13 червня 2015, 22:10
На сесії ніхто з депутатів проти супруненка не виступав ніколи Але проти нього проголосувало 24 депутата Ці депутати мають вищу освіту посади бізнес дехто має внуків але всі вони боязливі раби Ніхто із них відкрито не може виступити проти супруненка значить бояться Але кожен цей народний обранець незадоволений роботою супруненка і все одно вони мовчать покриваючи його своєю мовчанкою Чекають роками коли в нього закінчаться повноваження А люди повинні страждати Ганна Кабак заст гол райради казала мені що вона проти супруненка і Терновий проти і Мірошніченко але всі вони мовчали ніхто із них і слова не сказав відкрито проти супруненка Це щуряча поведінка Виходить так що я тільки один проти супруненка виступаю а всі мовчать Чекають щоб зняти його чужими руками Це вам приклад холуйства
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації