Вхід | Реєстрація

Батьки загиблих дівчат пред’являють претензії силовикам

Вони вважають, що працівники міліції, прокуратури та кримінально-виконавчої інспекції не лише не доклали належних зусиль для розкриття злочину, а й фактично сприяють злочинцям.

Про це на Президії Кобеляцької районної ради заявила Галина Пуха, мама однієї із загиблих дівчат. Вона попрохала депутатів прийняти звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Генпрокурора та інших посадових осіб із проханням вжити заходів щодо повного, об’єктивного і справедливого розгляду справи по факту загибелі Лілії Пухи, Наталії Вазерцевої та Ірини Рибалко.

Як відомо, дівчата загинули 22 квітня 2007 року в водах Дніпродзержинського водосховища. Тіло Лілії Пухи знайшли 1 травня за чотири кілометри від місця ймовірної загибелі. Загиблу Наталію Вазерцеву виявили зовсім в іншому місці 8 травня. Ірину Рибалко не знайшли й до цього часу.

Згідно із офіційною версією, дівчата втопилися внаслідок перекидання човна. Було проведено слідство, відбувся суд. Винним був визнаний майор міліції у відставці Микола Гордієнко. Його засудили до умовного строку покарання за порушення правил безпеки на воді, що призвело до загибелі людей. Суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко невдовзі після вироку суду амністувала Гордієнка.

Самі ж батьки й до цього часу вважають, що справжні винуватці трагедії у Солошиному не встановлені та не покарані. За їх словами, до смерті дівчат можуть бути причетні співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ, котрі того вечора пиячили на березі водосховища.

За словами Галини Пухи, Микола Гордієнко так і не відбув призначеного йому покарання. Розгляд подання щодо скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням зволікається. За словами мами загиблої дівчини, він має відсидіти чотири роки у тюрмі. Натомість він зник.

Депутати вирішили винести звернення батьків загиблих дівчат на розгляд сесії і підтримати його.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2015, 08:55 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації