Вхід | Реєстрація

Соціальні наслідки наркоманії: як з ними боротися

Соціальні наслідки наркоманії: як з ними боротися

Сьогоднішня статистика поширення наркоманіії в нашому суспільстві лякає, а статті та факти про наркозалежних приводять у жах. Соціальні наслідки наркоманії дуже сумні.Так наркоманія створює негативний вплив не тільки на життя людини, але і на суспільство в цілому.

Соціальние наслідки наркоманії - це насамперед зниження громадської активності, що виявляється у втраті людиною працездатності, загубленні цілей та будь-яких досягнень в житті - ось головний результат систематичного вживання наркотичних речовин. Велика частина наркозалежних ніде не працює і живе за рахунок родичів або займається нечесною, кримінальною діяльністю з метою роздобути гроші. Багато з них є елементами кримінальної структури суспільства. У значної частини спостерігаються постійні порушення трудового договору, падає рівень професіоналізму, у них виникають труднощі з виконанням звичайних завдань.

Негативні соціальні наслідки наркоманії проявляються і в руйнуванні сімейних відносин. Страждаючі наркоманією люди не створюють сім'ї, а якщо вони все ж вступають у шлюб, то він дуже скоро розпадається. Іноді трапляється, що наркозалежні утворюють «сім'ю» наркоманів. Це сприяє тому, що наркотики починають вживати в безпечних умовах дома і полегшує їх придбанні.  

За відомостями Всесвітньої організації охорони здоров'я статистика по наркоманії дуже невтішна. На даний момент 3% населення нашої планети є наркоманами, що становить майже 210 млн. осіб у світі, з яких 47 млн. є жителями країн Латинської Америки.

Статистика по наркоманії стверджує, що більша частина наркоманів набуває звичку до вживання наркотиків вже у віці 12 - 18 років. Останнім часом 90% випадків зараження такою небезпечною хворобою як СНІД пов'язані з наркоманією, одним із знарядь якої є шприци.

На конференції в Мехіко у вересні 2011 року розповсюдження наркотиків було названо проблемою, яка загрожує не тільки розвитку людського суспільства, але і його існуванню в цілому. І це не голослівні заяви: поширення наркотиків набирає все більших темпів, що веде до збільшення чисельності наркоманів. А от методи боротьби і способи протидії такому злу на даний момент недостатні і часом неефективні.

На жаль, це стосується і нашої країни. У на не має єдиної державної програми по боротьбі з наркоманією і її реабілітацією. Найчастіше, люди намагаються самостійно допомогти родичам, близьким і знайомим, організовуючи і фінансуючи центри реабілітації.

Вживання наркотиків, алкоголю та нікотину в нашій країні на даний момент дуже поширено. Наркоманією страждають головним чином люди від 18 до 45 років. У нашій країні наркоманія досить «молода»: майже 85% наркоманів - це люди від 18 до 39 років - стверджують факти про наркоманію. І нажаль цей період - це самий розквіт життя, думок, почуттів і прагнень.

Факти про наркоманію говорять про те, що приблизно половина таких людей гине через серйозні захворювання від вживання психоактивних речовин або від їх передозування, а майже 2% - стають інвалідами.

Наркозалежність - це хронічний стан, позбутися якого зовсім нелегко. Лише невелика кількість людей, залежних від заборонених препаратів спроможні самостійно перестати приймати їх. Більшості наркоманів потребують послідовного і систематичного процесу реабілітації. Так лікування наркоманії проходить в спеціалізованних центрах реабілітації і спроможне назавжди позбавити людину від шкідливих звичок. 

Про шкідливість вживання наркотиків, про наслідки і ознаки, які говорять про те, що людина приймає ці речовини можна знайти самий різний матеріал в мережі інтернет. Статті про наркоманію спрямовані на те, щоб якомога докладніше інформувати людей про такі процеси в суспільстві. В них часто можна знайти корисні поради і адреси, куди можна звернутися за допомогою. Особливий інтерес можуть представляти статті, написані тими, хто був колись наркозалежним. Багато колишніх наркоманів мають свої блоги, де можна почитати, що називається «з перших рук», що ж насправді таке наркоманія і наскільки страшні її наслідки для людини.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2015, 17:38 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації