Вхід | Реєстрація

Відділення переливання крові закривають?

14 червня в Україні відзначають Всесвітній день донора.

Зі слів медичної сестри відділення переливання крові Кобеляцької ЦРЛ Алли Білик, 20 жителів нашого району мають звання «Почесний донор».

— Найбільше кров потрібна в екстрених випадках, — говорить Алла Михайлівна. — Її потребують пацієнти з гемофілією, онкохворі, при хірургічних патологіях, тяжких травмах, опіках, кровотечах, жінки під час пологів.

Як повідомила медсестра, за останні три роки кількість донорів збільшилась у рази. Особливо до здачі крові долучається молодь. Відділення тісно співпрацює з райдержадміністрацією під час організації днів донора.

— За останній рік п’ять разів у Кобеляцьку ЦРЛ приїжджала виїзна бригада з Полтави, — продовжує Алла Білик, — щоразу 40–50 чоловік здавали кров. Під час цих заходів ми заготовили майже 150 літрів крові. Уявіть, скільки життів було врятовано.

Також медичний працівник повідомила, що згідно рішення головного лікаря Івана Супруненка, відділення переливання крові потрапило під скорочення.

— Я не розумію, як район буде обходитись без нашого відділення фактично у передвоєнний час, — розмірковує Алла Михайлівна. — Пам’ятаєте випадок, коли народжувала 40‑річна жителька району. Якби не наші працівники, то я боюсь навіть подумати, чим би закінчилась ця історія. Жителі району постійно долучаються до здачі крові для українських військових. Їх неодноразово супроводжувала в Дніпропетровську станцію переливання крові медсестра Ірина Бабич. Мені здається, що це скорочення не на часі. Хоча останнє слово залишається за керівництвом лікарні.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2015, 10:25 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. шофер / 22 червня 2015, 04:43
Щоб реагувати та давати відповіді на ідіотські запитання, треба самому бути ідіотом.

пс. Довго думав - як відповісти. Чи просто сказати що є відповідь, але я не хочу когось образити, чи сказати як є. Вирішив нехай буде друге, але все ж уточню що нічиї образи мені не потрібні - мене такі речі не утішають, і у моєму розташуванні цінностей такі потяги взагалі відсутні. Але зараз як є так і є.

Змінено 22.06.2015, 04:47
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації