Вхід | Реєстрація

«За п’ять років Суха стала гадючником»

«За п’ять років Суха стала гадючником»

У вівторок жителі села Суха зібрались для того, щоб при допомозі представників районної влади владнати конфлікт із місцевим фермером. Крім того, вони висловили багато претензій на адресу кіровського сільського голови Сергія Пилипенка.

Є поряд із селом Суха, що розташоване на території Кіровської сільської ради, невеликий ставок. Кілька років тому його взяв в оренду фермер із Гарбузівки Роман Киценко. У принципі, ні в кого із сухівчан наміри орендаря не стурбували. Аж доки у цьому році Киценко не почав підгортати стару дамбу, збудовану ще за радянських часів, і в процесі роботи встановив на ній дерев’яний шлагбаум. Ось це жителям села дуже не сподобалось. Адже дорогою, яка пролягає по дамбі, вони їздять на старий цвинтар, біля колишнього хутора Михайлівка, та на ставок, що поряд із селом Кірове. Узагалі, людей обурив той факт, що їх фактично обмежили в пересуванні. Вони, не довго думаючи, зламали дерев’яний шлагбаум. Тоді на його місці з’явилась загорожа із металу. На ній швиденько поламали замок. Після цього Киценко привіз і висипав на дорогу купу будівельних відходів. Прибрати їх можна лише за допомогою бульдозера. Ось тоді жителі Сухої розповіли про конфліктну ситуацію представникам районної влади та преси. І запросили їх приїхати у вівторок в село, щоб разом спробувати владнати конфлікт.

Зібрання розпочалося о дев’ятій годині ранку і тривало більше години. На ньому був присутній і Роман Киценко. Селяни пред’явили йому чимало претензій. Деякі з них зовсім не пов’язані із ситуацією навколо дамби. Говорили про те, що Роман переорав одну з польових доріг, про те, що разом із іншим фермером, Северином, без будь-яких дозволів випилює дерева. Згадали й про історію із придбанням будівлі колишньої бані. Особливо активною була староста Сухої Ольга Кравченко. Вона пред’являла претензії ще й місцевому сільському голові:

— Три роки тому продали баню. Де гроші? Де той водогін, що Пилипенко обіцяв. У Сухій немає ні магазину, ні дитсадка, немає нічого, крім ФАПу. А скільки ж усього обіцяно було! Казав, я ж ваш, сухівський, я вас не забуду. А після цього ми його разів три бачили. За п’ять років Суха стала гадючником.

Звертаючись до Киценка, староста підкреслила:

— А ти, дитино, даремно головою Пилипенка думаєш. Де гроші за баню?

Той відповів, що гроші віддав. Виступив на зібранні і Олександр Копелець. Звернувшись до Романа Киценка, він сказав:

— Не потрібно йти проти громади. Програєш обов’язково. По власному досвіду знаю. Зроби, як люди кажуть, розгороди проїзд і дорогу не розорюй.

А потім сказав селянам:

— Ви вибрали собі голову? Не такий вам Каблучка був? Ну тепер і маєте.

Заступник голови РДА Олександр Шуліка, який прибув у Суху, поставив перед Киценком вимогу, щоб до 19 червня проїзд по дамбі був відновлений. Також він запитав у фермера, чи є в нього дозвільні документи на випилювання дерев. Відповіді не було.

Сільський голова Сергій Пилипенко на зібрання в Суху не приїхав. А по телефону пояснив:

— Щодо дамби, так то більше конфлікт між Копельцем і Киценком. Баню ще ніхто нікому не продав. Існує лише домовленість про це. Потрібно взяти будівлю на баланс сільради, а потім продавати. Щодо дерев… Ніхто лісу чи посадок не пиляє. Киценко випилює дерева, якими ставок заріс, а Северин пиляє самосів. Деревина піде сім’ям солдатів, які воюють в АТО.

…Судячи з величезної кількості деревини, яка складована на господарському дворі, що на в’їзді в Суху, фермери зможуть забезпечити дровами ледве не всіх селян.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2015, 10:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації