Вхід | Реєстрація

Роботи з упорядкування околиць та берегів тривають

Керівник громадської організації «Свідома Ініціативна Кобеляччина» Юрій Срібний розповів про заходи, які проводяться в місті за їх сприяння.

Юрій Феодосійович повідомив, що «СІК» і надалі продовжує опікуватися пляжем Фестивальний, островом Закоханих та територією автостоянки, яка знаходиться на протилежному березі.

— Найбільше уваги зараз приділяємо боротьбі з бур’янами, — говорить голова громадської організації. — Минулого тижня ми повикошували згадані території, тепер слідкуватимемо за чистотою на них. Такі ж роботи були проведені на Максютиній та Галевій криницях, на трьох оглядових майданчиках та біля Бабенкової ями.
Зі слів Юрія Срібного, нещодавно вони запрошували в Кобеляки комісію технагляду:

— Із Полтавського департаменту водного господарства прибула Світлана Соколова. Вона зробила заміри річки Кобелячок та перевірила виконані підрядчиком роботи, який займався її розчищенням. Отриману інформацію внесли в комп’ютер. Програма показала, що підрядчик не справився із завданнями, за які отримав кошти. Тепер він пригнав до Кобелячка техніку, щоб виправити неточності, допущені раніше в роботі.

Як розповів Юрій Феодосійович, перед тим, як приступити до роботи екскаватором, житель Підгори Олег Пищита скосив траву на луках, щоб її не прикидало землею. Інші тамтешні мешканці швидко згребли її й перевезли.

Крім того, на Кобелячку побували проектанти «Полтавагаз», які обстежили газову трубу, що проходить через річку, та пообіцяли її переробити.

Голова громадської організації нагадав, що тривають роботи з підготовки території, яка знаходиться поряд із кременчуцьким мостом, під бузково‑калиновий гай:

— Завдяки техніці, котру надало керівництво промкомбінату «Зоря», нам вдалося викорчувати старі пеньки. Тепер потрібно завезти туди землю і розрівняти територію. А вже потім будемо саджати гай. Не полишаємо планів і посадити алею на Фестивальному. Ми залучимо спеціалістів, котрі проведуть аналіз землі та визначать, які дерева найкраще приймуться. «Свідома Ініціативна Кобеляччина» опікується і дубовим гаєм, який простягається від Ведмедівського до Кременчуцького мосту. Для того, щоб викосити цю території, потрібно п’ятдесят бачків бензину. Поки що кошти на це відсутні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2015, 09:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації