Вхід | Реєстрація

Як знайти першу роботу?

Як знайти першу роботу?

У нинішній кризовій ситуації, яка склалася в нашій державі, більшості людей не вистачає коштів, аби звести кінці з кінцями. Адже вартість товарів та послуг суттєво зросла. І продовжує так само стрімко зростати. А доходи більшої кількості наших співгромадян залишились на тому ж рівні, що, приміром, один-два роки назад. Тому дехто шукає додаткові шляхи підробітку. А хто — взагалі, нову роботу. Декому це вдається. А хтось, безуспішно оббиває пороги різноманітних установ та організацій чи вишукує в газетах нові вакансії, які пропонують роботодавці. Особливо складно сьогодні знайти роботу молоді без досвіду роботи. Адже здебільшого, на роботу пропонують людям, віком від 25 до 45 років з досвідом роботи не менше трьох років.

Що ж робити у такому випадку? Адже перший досвід роботи — один із самих серйозних періодів життя. Він супроводжується довгим пошуком, першими розчаруваннями, взлетами та падіннями. Проте, способів знайти першу роботу існує багато. Ви можете звернутись за допомогою до фахівців у спеціальні агентства, поцікавитись у знайомих, рідних, які вже мають досвід роботи. Або ж зайятись пошуком роботи самостійно. Для прикладу, в інтернеті. Зараз існує безліч таких сайтів. Для прикладу, сайт http://rabota.ua/. Там роботодавці повідомляють про актуальні вакансії, а люди, які прагнуть знайти роботу, можуть подати своє резюме. Якщо ж ви поєднаєте вищеописані дії, то ваші шанси знайти роботу зростають в рази.

Перш, ніж приступити до пошуку роботи, важливо оцінити власний досвід. Не дивлячись на необхідність вищої освіти, серед випускинків та роботодавців часто існує думка, що після навчання у вищому учбовому закладі, людина практично не підготовлена до роботи. Ви маєте лише теоретичні навички, які навряд чи задовільнять вашого роботодавця. Далі оцініть вимоги, які висуває роботодавець по обраній вами спеціальності. Можливо, ви не достатньо компетентні в цій галузі. Тому вам знадбиться деякий час, щоб освоїти додаткові навички. І для цього потрібен час. Бо, щоб не говорили, а роботодавець, в першу чергу, оцінює ваші знання. Проте важливі не лише знання, а й зацікавленість майбутньою професією. Цьому вже навчитися, на жаль, не можна.

Дуже важливо не сидіти, склавши руки, а проявляти ініціативу. Вивчайте інформацію по спеціальності, яка вас цікавить. Роботодавці зацікавлені в співробітниках, які здатні освоювати нову інформацію та втілювати нові ідеї на практиці. Тож, бажаємо вам удачі в пошуку роботи!


Автор: Марія Романова
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2015, 13:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації