Вхід | Реєстрація

«Збираюся на схід, а у нас порожній склад!»

«Збираюся на схід, а у нас порожній склад!»

Юлія Солодка розповідає про чергову волонтерську поїздку до зони АТО. Сама волонтер констатує: з кожним тижнем збирати допомогу стає усе важче. Причиною тому — і відсутність активних дій на передовій, і загальне зубожіння населення.

Кожна поїздка волонтерів починається від складу, розташованого у внутрішньому дворі райдержадміністрації. Тут у мікроавтобус вантажать продукти харчування, воду, засоби гігієни. Після того, як автобус завантажать, склад залишається майже порожнім. Більшість запасів уже вивезли бійцям.

Чергова волонтерська експедиція відправляється у район Опитного, Першотравневого, Водяного та Кременівки. Там волонтери передають допомогу новосанжарцю Ігорю Миколаєнку із 93‑ї бригади, Едуарду Коношенку із 56‑ї та іншим бійцям. Окрім продуктів та питної води, відвозять матраци і подушки, бо хлопці до приїзду волонтерів сплять практично на голих дошках. Також плитку, скоби для бліндажів (їх виготовили брати Коби із Галущиної Греблі та Анатолій Дігтяр із Кустолового). Українська православна церква Київського патріархату у Нових Санжарах збирає та передає бійцям овочі. Водіями у черговій поїздці були Микола Кудрін та Олександр Білоблодський.

Перед самою поїздкою волонтери збирають кошти зі скриньок, розташованих у продуктових магазинах Нових Санжар: «МаркетОпті», «Продуктах» (колишньому «Полагросервісі»), «Булі» та «Анастасії». Усього збирають 3042 гривні. На ці кошти закупляють для бійців комплекти форми, казанки, молотки, пилки, миски, одноразовий посуд. Також частина суми йде на паливо для поїздки.

Перед черговою поїздкою на схід Юлія Солодка зустрічається із головою райдержадміністрації Сергієм Бульбахою.

— У нас вперше така ситуація, що я збираюсь на схід, а у нас порожній склад, — констатує волонтер. — Сьогодні їхатимемо у Губарівку, забиратимемо зібрані продукти. Хоча ще не знаємо, як і на чому їхатимемо, але хлопці телефонують і нас уже чекають.

Голова РДА вислуховує волонтера і обіцяє допомогти і в організації чергової поїздки, і, найголовніше, у питанні забезпечення транспортом. Адже волонтерська «ГАЗель», яка під час поїздок часом долає по тисячі кілометрів, майже кожного разу виходить із ладу. Із попередньої поїздки під Щастя волонтери повернулися з пробитим радіатором і купою інших поломок.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2015, 11:58 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Адекватник / 17 липня 2015, 14:06
Цікаво, чи тільки зубожіння винне, чи може таки мозок у насєлєнія починає функціоновути за призначенням?
2. Сивий як лунь / 17 липня 2015, 14:44

Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.8 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації