Вхід | Реєстрація

Чи є кондиціонери шкідливими для здоров’я?

Чи є кондиціонери шкідливими для здоров’я?

Волонтери Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» провели соціологічне опитування «Чи є кондицірнери шкідливими для здоров’я?».

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков повідомив, що останнім часом можна багато почути нарікань від людей, що вони отримали застуду через роботу кондиціонера. Так це насправді та чи знають про це люди?

Андрій Володимирович повідомив, що в даному опитуванні взяли участь 400 пересічних мешканців міста Полтави, віком від 20 до 60 років, які відповіли на зазначені запитання та висловили своє бачення щодо порушених запитань.

Результати опитування:

На запитання: «Чи користуєтесь Ви кондиціонером (вдома, на роботі, а авто?)”:

- Так, відповіли 282 опитаних;

- Ні, 118.

 

На запитання: «Чи впливає робота кондиціонера на здоров’я людини?»:

- Важко сказати - 32;

- Ні, не впливає - 121;

- Вливає, при неправильному використанні – 247.

При роботі кондиціонера, негативні впливи на здоров’я людини може викликати велика різниця в температурі на вулиці та в приміщеннні, де працює кондиціонер. Наприклад, якщо на вулиці, температура + 37, а в кондиціонерному приміщенні на 15 градусів менше, то це величезний стрес для організму. Для людей, які мають хронічні захворювання, взагалі така різниця в температурі неприпустима.

Важливо знати, що в зоні до 3-х метрів біля кондиціонеру, температура низча на 2-3 градуси, ніж в приміщенні, де працює кондиціонер, тому ставити диван або письмовий стіл у цій зоні теж не треба. Також у кондіціонерах є функція скерування горизонтальна або вертикальна потоку повітря, при цьому бажано повітря направляти на стелю.

Також, слід не допускати перепаду температури більше, ніж 10 градусів між вулицею і приміщенням та не підвищувати або зменшувати температуру повітря на багато градусів, робити це потрібно повільно. Обов’язково слід чистити кондиціонер, бо на неочищеному фільтрі накопичуються бактерії. Отже, якщо додержуватися певних запобіжних заходів, то здоров’ю людини загрози не буде.


Автор: БО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2015, 13:51 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації