Вхід | Реєстрація

Талантам Гребінки дали «творчий мікрофон»

Талантам Гребінки дали «творчий мікрофон»

Місцевим поетам та музикантам дали можливість вийти на сцену під відкритим небом і показати свої таланти, або… їх відсутність. Ідея так сподобалась людям, що виступаючі приїхали з Пирятина, Прилук, Черкас та навіть Києва

Ідея «Творчого мікрофону» належить гребінчанину Артему Колінку. 23-річний юнак – студент Переяславського педагогічного університету, вирішив розворушити рідне місто, переслідуючи при цьому ще й благородну мету –допомогти армії.

– Ми просто гуляли містом із друзями, розмовляли про життя, і один з моїх товаришів запитав, як часто в Гребінці відбуваються якісь цікаві акції. Його здивувало те, що тут стільки творчих людей, які, на жаль, в переважній більшості сидять вдома. Якщо чогось хочеш – бери і роби, ми живемо у вільній країні, – твердить Артем.

ГребінкаХлопець виписав проект і за місяць втілив його в життя. Каже, що вдячний за підтримку районній державній адміністрації та Будинку культури, які підтримали дійство, надали апаратуру, а місцеві підприємці допомогли з дрібницями, аби все було ідеально. Акція вдалася, подібного в місті ще не було, вважає начальник відділу культури та архівної справи Гребінківської райдержадміністрації Ростислава Запорожець.

– Люди старшого віку просто звикли, що за них усе вирішувала партія, так жили усі, без дозволу нічого не можна було робити. Певно, і молодшому поколінню передалося оте відчуття, що держава всім щось винна, що хтось має прийти і за них усе зробити. Ми вже давно чекали від молоді в нашому місті якоїсь хорошої творчої діяльності, ініціативи. Мабуть, дійсно прийшов той час.

І на сцені, і поза нею спільну мову знайшли від малого до великого. Ніхто по закапелках не ховався з пивом, не курив у юрбі, організатори хвилювалися, але нікого не довелося виводити попід руки. Акцію організувала сама молодь, і власне це викликало повагу як у їхніх однолітків, так і в людей старшого покоління, вважає Ростислава Запорожець. З-під палиці ніколи нічого не буває цікавим.

Анонс Творчий мікрофон– Просто сама мета проекту, мабуть, сподобалась людям –  зібрати талановитих людей без обмеження у віці і надати можливість проявити себе перед мікрофоном. Ми зробили афіші, розповсюдили їх, і люди прийшли до мікрофону, –  додає Артем Колінко.

Виступаючих було не так багато, як хотілось би, додає організатор акції – усього 20 чоловік, але не лише місцеві: талановиті гості приїхали також з Пирятина, Черкас, Прилук та навіть Києва. Більшість – молодь, але були і артисти поважного віку. Порадував публіку, якої, між іншим, було чимало, етно-гурт із Черкас «Цокотухи». «Творчий мікрофон» сподобався і тим, хто його тримав, і тим, хто прийшов послухати виступи. Тепер Прилуки і Пирятин уже готують сцени, аби зібрати таланти і в своїх містах.

 


Автор: Олена БУРЯК, «Події та коментарі»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Житель / 22 липня 2015, 12:42
Ідея "творчого мікрофону" далеко не нова. Автор статті або не компетентна людина, або писав "на замовлення". Схоже на другий варіант, бо дуже мало про виступаючих (хто був, звідки, чим запам’ятався виступ), але багатенько по тих, хто робив цей захід. Якщо після цього хтось буде розказувати по самопіар, буду довго сміятися вголос. реально - схоже на те, що автор статті взагалі не бачив заходу і написав "під диктовку".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації