Вхід | Реєстрація

За новим виборчим законом кількісний склад Кобеляцької міської ради збільшиться до 36 депутатів

За новим виборчим законом кількісний склад Кобеляцької міської ради збільшиться до 36 депутатів

Цього тижня Верховна Рада України ухвалила довгоочікуваний і широкоанонсований Закон України «Про місцеві вибори». Цей законодавчий акт замінив дотепер змішану (мажоритарно-пропорційну) виборчу систему на пропорційну систему виборів з відкритими списками кандидатів у депутати. Мовою закону, це пропорційна виборча система в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів в територіальних виборчих округах, на які поділяється багатомандатний виборчий округ.

Однією із новел закону про місцеві вибори є чітко встановлений кількісний склад відповідних місцевих рад, який визначатиметься в залежності від кількості виборців, котрі належать до відповідної територіальної громади. Так, мінімальна кількість депутатів ради - 16 при чисельності виборців до 1000, максимальна - 120 депутатів при чисельності виборців понад 2 млн.
Кобеляцька міська рада матиме 36 депутатів, позаяк в місті Кобеляки налічується більше 9 тисяч виборців. За законом, у громадах з кількістю виборців від 5 до 20 тисяч виборців склад місцевої ради саме 36 депутатів. Тож кількість міських депутатів після осінніх виборів цього року збільшиться з 30 до 36 осіб.
Цікавим нововведенням є й те, що у бюлетені будуть зазначені назви місцевих організацій партій та прізвище кандидата, висунутого відповідною місцевою організацією партії у цьому окрузі. Виборець має один голос. Голос виборця вважається одночасно голосом за місцеву організацію партії та за кандидата, висунутого нею (ним) у цьому територіальному окрузі.
 


Автор: Кобеляцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2015, 17:14 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації