Вхід | Реєстрація

Черговий успіх «Лідера»

Черговий успіх «Лідера»

Цього разу юні кобеляцькі футболісти виграли турнір у Скадовську, в котрому взяли участь 34 команди з усієї України.

Вихованці Віктора Білорибця вже привчили земляків до перемог на футбольних полях. Вони неодноразово ставали переможцями змагань обласного та всеукраїнського рівнів. Та кубок, привезений із Скадовська, став для юних футболістів особливо цінним. За словами тренера, хлопцям довелося пройти небувалі для них випробування, продемонструвати не лише фізичну підготовку, футбольну техніку, а й неабияку психологічну стійкість.

Розповідає Віктор Білорибець:

— Таке навантаження, яке витримали хлопці, здатне зламати навіть дорослих чоловіків. Вони за п’ять днів зіграли вісім матчів із сильними суперниками. Після останньої гри деякі мами не могли стримати сліз, дивлячись на ноги своїх дітей. Усі в синцях, подряпинах, стерті до крові. Крім того, хлопці витримали справжню психологічну атаку з боку суперників. Протягом турніру нашу команду кілька разів перевіряли, шукаючи «підставних» гравців. Нас і фотографували, і на відеокамеру знімали, і через Інтернет бази даних шукали, і ледве не допитували прямо на футбольному полі. Від психологічної напруги дехто з наших гравців навіть забував день свого народження. Не вистачало лише «детектора брехні». Надто декому хотілося перемогти у турнірі. А тут якісь Кобеляки приїхали і у всіх виграють. Ну, та нічого: пережили, виграли. Думаю, що після Скадовська мої хлопці вже нікого не боятимуться.

Юні кобеляцькі футболісти вже не вперше їздять у Скадовськ, де беруть участь у фінальних змаганнях першості ВФСТ «Колос» АПК України на кубок «Золотий колос України». Специфікою цьогорічного турніру стала величезна кількість команд. У Скадовськ приїхали 34 колективи із 16 областей України. Були представлені навіть Луганська і Донецька області. Оскільки ВФСТ «Колос» розвиває фізкультурний рух у сільській місцевості, то й команди-учасниці захищали кольори невеликих населених пунктів, таких як Кобеляки. Можливо, саме рекордна кількість учасників турніру і призвела до запеклої боротьби за головний приз, котра за напругою та кількістю інтриг не поступалась змаганням професіоналів. Також потрібно згадати, що в Скадовськ їздили аж три футбольні колективи. Крім «Лідера», це були «Лідер-2» та дівоча команда. Також разом із дітьми поїхала велика група батьків. Вони від початку і до кінця забезпечували хлопчакам із «Лідера» завзяту вболівальницьку підтримку.

На першій стадії змагань команди грали у відбіркових групах. Кобелячани у дебютному для себе матчі зустрілися з «Россю» із Погребищенського району Вінницької області. І одразу потрапили під жорсткий психологічний пресинг. Тренери команди-суперника заявили, що будуть перевіряти заявки наших футболістів. Хоча перед початком ігор це вже зробили судді. Довга і прискіплива перевірка порушень не виявила. Але із психологічної рівноваги юних кобелячан вивела. Можливо, саме тому вони і не змогли переграти свої суперників. Матч закінчився внічию із рахунком 1:1. У наступних поєдинках групового турніру «Лідер» переміг команди з Чернігівської та Київської областей. І зіграв внічию із харків’янами. У цьому матчі відбулась чергова перевірка. Навіть Інтернет використовували. Але до честі харків’ян, після перевірки, котру вони ініціювали, їх представники вибачилися перед кобеляцькими спортсменами і тренерами та заявили всім, що наша команда «чиста». Тобто, старших за віком гравців там немає. Забігаючи наперед, потрібно відзначити, що й це не убезпечило кобелячан від наступних психологічних випробувань. У півфіналі їх очікувала чергова перевірка. Віктор Білорибець вже після змагань жартував:

— Добре батьки годують своїх дітей, що вони більшими за інших повиростали.

Хоча й зізнався, що під час матчів і безкінечних перевірок був на межі психологічного зриву.
Вийшовши із групи в наступний раунд змагань, хлопці з «Лідера» зіграли із «Родіной» Жовтневого району Миколаївської області. Матч складався для кобелячан дуже важко. Вони двічі протягом поєдинку поступалися в рахунку. Але в кінці зустрічі зуміли відігратися, а потім вирвати перемогу в серії пенальті. В чвертьфіналі кобелячани спокійно переграли «Колос» із Кіровоградської області.

І ось півфінал. І на поле проти «Лідера» виходять старі знайомі із Вінницької області. І знову починається ледве не допит у кабінеті міліцейського слідчого. Уже навіть земляки вінничан почали обурюватись їх поведінкою і вболівати за кобеляцьку команду. Адже всі розуміли, що ініційована вінницькими тренерами перевірка має на меті лише одне: вивести суперників із рівноваги. Та це їм не вдалося. «Лідер» переміг із рахунком 1:0. Після цього один із вінницьких тренерів пообіцяв вислати своєму кобеляцькому колезі тисячу гривень у якості моральної компенсації. Щоправда, номера карткового рахунку так і не запитав.
У фінальному матчі кобеляцька команда дуже впевнено здолала господарів — «Гопри» Голопристанського району Херсонської області. Рахунок гри — 4:1 на користь кобелячан. Безумовно, радість від такої тяжкої перемоги в турнірі була просто «захмарною».

Віктор Білорибець також розповів, що на турнірі були присутні тренери-селекціонери із донецького «Шахтаря». Вони запросили гравців «Лідера» Артема Кірсанова та Валерія Луценка на перегляд. А ось Русланом та Іваном Живульками зацікавилась полтавська «Ворскла».

Наставник «Лідера» відзначив прекрасну підготовку воротарів, яких тренує Василь Петренко.
Батьки ж юних футболістів через газету звернулися до керівника районного підрозділу ВФСТ «Колос» Віталія Детюка із проханням більше уваги приділити матеріальному забезпеченню «Лідера». Адже форма, у якій грають хлопці, та м’ячі, якими вони тренуються, м’яко кажучи, залишають бажати кращого.
Отже, черговий кубок у Кобеляки привезли: Олексій Глинський, Іван та Руслан Живульки, Артем Кірсанов, Валерій Луценко, Андрій Левченко, Андрій Масич, Максим Пилипенко, Владислав Спорник, Іван Покотило, Олександр Антонов, Тарас Білокінь, Ростислав Чередніченко, Андрій Касьян, Даніїл Клименко.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2015, 15:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації