Вхід | Реєстрація

У наступному скликанні працюватимуть 26 міських обранців

За новим виборчим законом кількісний склад депутатів міськради зменшиться.

У статті «Прогульники є скрізь», яка була надрукована в минулому номері тижневика, вказувалось, що 25 жовтня цього року кобелячани обиратимуть тридцять шість міських депутатів. Та з’ясувалось, що в закон були внесені зміни.

Ситуацію з цього приводу прокоментував секретар міської ради Сергій Галушко:

— Як відомо, у липні Верховна Рада ухвалила Закон України «Про місцеві вибори». Він замінив пропорційно-мажоритарну виборчу систему на пропорційну з відкритими списками кандидатів у депутати. Закон чітко встановив кількісний склад місцевих рад, котрий залежить від числа виборців, які відносяться до відповідної територіальної громади.

Як зазначив Сергій Станіславович, «по дорозі» з Верховної Ради до Президента текст закону дивним чином змінився. Тобто, кількість депутатів у місцевих радах зменшилась.

— Кобеляцька міська рада наступного скликання матиме не 30 обранців, як зараз, і не 36, як планувалось, а — 26, — говорить секретар міськради. — Відповідно, кількість міських депутатів після осінніх виборів цього року зменшиться на 4 мандата.

Також Сергій Галушко нагадав, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. У виборчому бюлетені будуть зазначені назви місцевих партійних організацій та прізвище кандидата, висунутого відповідною партією в конкретному територіальному окрузі. Виборець матиме один голос, який вважатиметься поданим одночасно за місцеву парторганізацію та за кандидата, висунутого нею у цьому окрузі.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2015, 08:55 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації