Вхід | Реєстрація

Аграріїв вітали кубками, грамотами і піснями

Аграріїв вітали кубками, грамотами і піснями

У суботу жителі Кобеляцького району відзначили свято обжинків. Захід відбувся в парку Богдана Хмельницького.

Як і планувало керівництво райдержадміністрації, на дійство зібралися близько тисячі кобелячан і гостей міста. За організаційні моменти відповідали начальники і співробітники структурних підрозділів РДА. Свято провели працівники районного Центру культури й дозвілля. Вони ж займалися оформлення місця проведення. А фінансову підтримку надали сільгоспвиробники. Свій вклад у організацію і проведення заходу зробила й міська рада.

На центральній алеї парку розмістився імпровізований ярмарок, де кожен присутній міг полюбуватися виставкою творів образотворчого мистецтва та придбати вироби народних умільців Кобеляцького й сусідніх районів. Для гостей заходу майстер-клас із виготовлення глиняного посуду презентували гончарі з Опішні.

Захід відкривають ведучі Олег Шабалтій і Наталія Скакун. Вони, привітавши хліборобів та гостей, повідомляють, що сьогодні Кобеляччина святкує закінчення збирання ранніх зернових культур.
Для оголошення підсумків жнив на сцену запрошують начальника управління агропромислового розвитку Тетяну Чердак:

— Сьогодні ми маємо повне право відзначати свято обжинків, оскільки в короваї Полтавщини 62,8 тисячі тонн зерна з кобеляцьких полів. Середня врожайність склала 45,5 центнера з гектара. І це — п’ятий показник в області. Найщедріше цього року вродила нива в ПСП «Колос», директор Микола Нестеренко, 57,4 центнера з гектара, у виробничих підрозділах агрофірми «Добробут», 52,1 центнера, у кооперативі «Радянський», Микола Андрієнко, 47,5 центнера. Також порадували лани фермерських господарств: «Ліс», голова Іван Лещенко, «Кристал», Олександр Зубенко, 58,2 центнера з гектара, «Кристал», Володимир Струк і Олександр Ткаченко, а також «Відродження», Валерій Дрига, досягли позначки 56 центнерів, «Урожай», Іван Стрюк, 46,4 центнера.

Далі з привітаннями і подяками до аграріїв звернулися заступник голови ОДА Роман Товстий, голова РДА Таміла Шевченко та голова райради Василь Мирошнеченко.

Роман Іванович:

— Не можливо уявити аграрний успіх Полтавщини без Кобеляцького району, за що хвала і честь нашим хліборобам. Дякую аграріям за досягнуті показники. Бажаю вам високих урожаїв та достойних цін на продукцію. Миру, щастя і добробуту всім!

Таміла В’ячеславівна:

— Із давніх-давен після закінчення жнив українці відзначали обжинки. От і ми сьогодні зібралися, щоб вшанувати нелегку працю хліборобів. Дякуємо аграріям за розвиток сіл, за підтримку та забезпечення військових. Бажаю, щоб стихії обходили ваші поля стороною, а в сім’ях був лад і спокій.

Василь Іванович:

— Хотілося б подякувати всім, хто брав участь у вирощуванні урожаю: від трактористів до керівників. Приємно відмітити, що кобеляцькі аграрії досягли високих урожаїв. Як кажуть у народі: якщо є хліб, то буде і до хліба.

Артисти від імені аграріїв подякували виступаючим за привітання, вручивши їм хліб із цьогорічного урожаю.
Далі керівники перейшли до нагородження кращих працівників агропромислового комплексу району. Їм вручили кубки, грамоти і квіти.

Також Роман Товстий поздоровив багатодітну сім’ю Володимира та Наталії Білоуськів, які перемогли в обласному конкурсі до Дня родини «Відповідальне батьківство — щасливе дитинство.
Після урочистостей присутні поласували запашним короваєм.

Дмитро Шевченко, настоятель собору Архангела Гавриїла, та протоієрей Дмитро Кулічковський провели обряд освячення останнього снопа. Право обмолотити його надали агроному СБК «Радянський» Анатолію Лихвару та фермеру Івану Лещенку.

Продовжилося свято концертною програмою, яку для присутніх підготували ансамбль народного танцю «Барвінок», Тетяна Садохіна та гурт «Ревізор», ансамбль троїстих музик «Ворскла», гурт «Іванівські куми», творчі колективи районного Центру культури і дозвілля, Білицького будинку культури та вихованці Будинку дитячої і юнацької творчості.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2015, 13:07 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації