Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відбудеться суд по тарифах

18‑го серпня у Новосанжарському районному суді відбудеться судове засідання за позовом мешканців Нових Санжар до селищної ради.

Нагадаємо, що протестувати проти підвищення тарифів у Нових Санжарах почали після того, як у вересні 2014‑го селищна рада збільшила тариф на воду із 5,16 до 10 гривень за куб. Громадські активісти на чолі із новосанжаркою Галиною Курило наполягали на тому, що у калькуляцію тарифу заклали багато зайвих статей витрат. Після звернення до Антимонопольного комітету, тривалого вивчення ним калькуляції і відповідних рекомендацій, селищна рада таки переглянула тариф і знизила його до 9,24 грн/куб. Проте і ця сума, на думку громадських активістів, є суттєво завищеною. Вони звернулися до суду і 18‑го серпня має відбутися перше засідання у справі.

— Я як одна із позивачів озвучу у судовому засіданні усі ті цифри, які стосуються калькуляції цього тарифу, — повідомила телефоном Галина Курило. — Ми будемо добиватися скасування рішення селищної ради про тариф у 9,24. Після цього вони повинні будуть скласти нову калькуляцію і прийняти новий тариф, обґрунтований.

У Новосанжарській селищній раді до судового засідання готові. Принаймні, заступник голови селищної ради Валентин Івашина переконаний, що має для суду достатньо аргументів, не врахованих опонентами підвищення тарифу.

— Якщо навіть припустити, що суд скасує рішення щодо тарифу, у нас є право на апеляцію, тому ми будемо відстоювати свою позицію. Якщо сьогодні при нинішніх цінах навіть тимчасово повернутися до тарифу у 5,16 (який був до підвищення), це просто зупинить роботу комунгоспу. Цього ми не можемо допустити, — зауважив Валентин Івашина у розмові з журналістом «ЕХО».

Відбудеться судове засідання 18‑го серпня о 10:00 у приміщенні суду (колишній банк «Україна»).


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2015, 10:52 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації