Вхід | Реєстрація

В Україні завершилася шоста хвиля мобілізації

В Україні завершилася шоста хвиля мобілізації

В Україні завершилася третя за 2015 і шоста за останні два роки хвиля часткової мобілізації на військову службу. Нові хвилі мобілізації поки не заплановані, проте Міноборони не виключає, що залежно від розвитку ситуації на Сході України, можуть бути оголошені “і сьома і восьма, і дев’ята хвилі”.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко не вдоволений підсумками шостої хвилі мобілізації на Полтавщині, яка не склала навіть половини від запланованих показників.

Під час апаратної наради в понеділок, він, зокрема, розповів про неприємну розмову з Міноборони України, де критикують стан мобілізації на Полтавщині.

Нагадаємо,  Міноборони з 2014 року вдалося до практики часткових мобілізацій військовозобов’язаних у АТО на сході України проти сепаратистів. Мобілізують чоловіків від 25 до 60 років, що мають облікову армійську спеціальність. Така необхідність виникла у зв’язку з тим, що регулярна українська армія, після проголошення Незалежності країни не отримувала належного фінансування, виявилася не здатною проводити ефективні бойові дії.

У ході трьох хвиль часткової мобілізації в 2014 році в армію забрали близько 100 тисяч чоловік, в результаті чого чисельність збройних сил України збільшилася з 130 тисяч до 232 тисяч чоловік.

У 2015 році  пройшли три хвилі мобілізації, призов на службу проходив фактично безперервно. Перша хвиля тривала з 20 січня до 19 квітня, друга – з 19 квітня до 19 червня. Третя хвиля стартувала 19 червня і закінчується 17 серпня.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2015, 15:13 | Полтавщина | Суспільство
1. Anatoliy / 17 серпня 2015, 19:51
Нехай усі чиновники, невдоволені підсумками мобілізації, самі рушають на Донбас, прихопивши з собою своїх дітей. Хто за?)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації