Вхід | Реєстрація

На благоустрій планується витратити 700 тисяч

Саме таку суму озвучив міський голова Олександр Ісип під час останнього виконкому.

Олександр Михайлович повідомив, що у планах міської влади реконструювати Меморіал українського козацтва, побудувати сцену та майданчик для заняття екстремальними видами спорту. Перша споруда знаходиться на розі вулиць Шевченка і Московської. Дві інші розміщуватимуться в парку Центральний. Вартість сцени — 120 тисяч гривень, реконструкція меморіалу обійдеться у 240, екстрим-майданчика — 350.

Читачі тижневика і відвідувачі газетного сайту по-різному сприйняли цю новину. Одні погоджуються із необхідністю будівництва споруд, інші вважають, що бюджетні кошти слід спрямувати на інші, важливіші потреби.

Кореспонденти «ЕХО» вирішили вивчити це питання. За роз’ясненням ми звернулися до міського голови Олександра Ісипа та виконавця робіт Івана Дяченка.

Олександр Михайлович надав проектно-кошторисну документацію, у якій чітко прописано, на що витратяться згадані вище кошти. Щодо самих споруд, очільник міста пояснив:

— Мені дорікали, що на місці стели слід установити новий пам’ятник. Та давайте поміркуємо: колишній меморіальний комплекс був присвячений комсомольцям. Тепер ми збудуємо на його місці, наприклад, пам’ятник захисникам Вітчизни. Вважаю, що ні ті, ні інші за життя не бажали б цього. А от для будівництва сцени — це ідеальне місце. По-перше, тут можна відзначати всі міські свята. По-друге, артисти з легкістю організовуватимуть свої виступи під відкритим небом. Тим паче, що в цьому місці ми традиційно встановлюємо ялинку. Почекайте, доки завершиться будівництво, і ви переконаєтесь у його необхідності й актуальності.

Розповів міський голова і про ситуацію щодо створення майданчика для занять екстремальними видами спорту:

— Пройдіть увечері біля пам’ятника Шевченка і зверніть увагу, скільки молоді катається там на велосипедах і роликах. Саме для них ми і хочемо збудувати цей трек. Повірте, у Кобеляках багато молодих людей полюбляють екстремальні види спорту. Екстремали будуть тренуватися в спеціально відведеному для цього місці і не заважатимуть пішоходам чи водіям. Можливо, невдовзі ми будемо приймати в Кобеляках всеукраїнські змагання з екстремальних видів спорту.

Зі слів Олександра Ісипа, у місті не так багато місць, де місцеві жителі та гості можуть відпочити. Тому й спало на думку реконструювати Меморіал козацької слави.

Усі будівельні роботи виконує комунальне підприємство «Водоканал». Його керівник Іван Дяченко говорить, що суми для будівництва відповідають дійсності і на жодному об’єкті вони не завищені:

— Сцена матиме розміри 6 на 15 метрів. Для її будівництва завезено 22 тонни каміння. Щоб привезти його, ми однієї солярки 120 літрів використали. Додайте сюди ще ціну на цемент й інші матеріали. Вартість плитки для меморіалу становить 65 тисяч гривень, не враховуючи доставку. Його площа — майже 600 квадратних метрів. Не забувайте, що ми розкинемо до клумб крапельний полив, установимо лавочки й ліхтарі. Екстрим-майданчик займатиме територію 24 на 19 метрів, на якій розміщуватимуться сім спортивних споруд. Також по периметру розмістимо лавки для відпочинку. Подібний майданчик будують і в Миргороді. Можна зв’язатись із організацією, котра виконує будівельні роботи, і дізнатись, у скільки оцінюється його будівництво.

Іван Іванович наголосив, якщо погодні умови будуть сприятливими, то протягом кількох місяців усі три об’єкти «водоканалівці» здадуть у експлуатацію.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2015, 10:01 | Полтавщина | Суспільство


1. саша ставицький / 24 серпня 2015, 08:49
Зверніть увагу на кокарди нових поліцаїв - це за масонів.Відносно меморіалів і екстремалів - це дурнуватий романтизм кількох осіб.У школах ремонти за рахунок батьків , в садочках те саме , на кобеляцьких тротуарах ноги можна поламати ,стадіон майже пустує ,а ці ...... не знають де гроші вкласти. Ну хочете віддати їх Івану Івановичу , щоб потім і вам попало , то придумайте щось інше , щоб була користь і для суспільства , купіть людям лічильники води , або щось інше.Та й коли це водоканал став будівельною організацією? Знову ведете до того щоб в Кобеляках і води не було .А за ці гроші можна полатати і дирки на водогонах.А екстремали нехай ідуть на стадіон , там можна з ума сходити.А О Ісипу пора кінчати з дитячим романтизмом уже ж такі вік не той.
2. Олексій / 24 серпня 2015, 09:06
1.
«керівник Іван Дяченко говорить, що суми для будівництва відповідають дійсності і на жодному об’єкті вони не завищені:

— Сцена матиме розміри 6 на 15 метрів. Для її будівництва завезено 22 тонни каміння. Щоб привезти його, ми однієї солярки 120 літрів використали»


камаз з 22т. каміння сожре 45-50 літрів солярки на 100км. максимум, до Орлика менше сорока кілометрів...
3. Гість666 / 24 серпня 2015, 09:30
3.саша ставицький
«Зверніть увагу на кокарди нових поліцаїв - це за масонів.»

Ну так то ж у амеркосів запозичено, все логічно.
3.саша ставицький
«Відносно меморіалів і екстремалів - це дурнуватий романтизм кількох осіб»

Та ніякий у нього не романтизм, це прагматизм. Ісип не такий наївний, як вам здається. Все те, що він робить вписується в глобальні жидомасонські плани. Одним із головних завдань масонства є задурманення молоді. Молодь, це ж майбутньє. Виросте з молоді пустоцвіт і держава завойована. Хтось із їхніх радив: "Разложите молодежь и вы завоюете страну". Ще один прагматичний аспект "роботи з молоддю" - це завоювання електорату. На виборах уся молодь за Ісипа. Гловна його турбота буде в тім щоб молодь на вибори пішла. А не піде, то не велика біда, тупо "припишуть" голосів вкинувши бюлетені.
3.саша ставицький
«купіть людям лічильники води , або щось»

Та вони хоча б перевірку лічильників зробили "безкоштовною" як того вимагає законодавство.
4. гість / 24 серпня 2015, 09:39
ну-дужже таки хочеться ісипу ще раз проїхатися на виборах--
р.s/питання --дійсно-ВОДОКАНАЛ-БУДІВЕЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ--А АУКЦІОН ІЗ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТ ПРОВОДИВСЯ ЧИ НІ--ЦЕ ЗАПИТАННЯ ДО ПРОКУРАТУРИ ТА І ДО ПРЕСИ...

СТОСОВНО ГРОШЕЙ--дійсно розбазарює не свої ж...
а що ВИ пане ісипе..за свої кровні зробили для Кобеляк ч для АТО
ОБЩИМ можна багато говорити--дуже легко розпоряджатися чужими грошми---А ОБЩА ОЦІНКА---НЕГАТИВНА-
5. турист / 24 серпня 2015, 10:14
4.Олексій
«камаз з 22т. каміння сожре 45-50 літрів солярки на 100км. максимум, до Орлика менше сорока кілометрів...»

Це дійсно так.Агов,Ванюша, спростуй цей факт.Хтось з керівників району контролює витрати,чи вони теж в долі?
6. народний контроль / 24 серпня 2015, 17:20
хоче вернути ту тисячу коли тікав з партії регіонів і приніс кулічковському в церкву щоб той передав на майдан в полтаву.нашими грішми орудує банда кумів.а волонтери зі шкури вилазять.
7. народний контроль / 24 серпня 2015, 17:36
по філоненку .колись філоненко хорошим журналістом був поки не став кумом.журналістів ехо можна прирівняти до московських.щури тай годі.де таке є щоб часною газетою мер керував.мамайови брати.хоч раз народ спитали їхню думку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації