Вхід | Реєстрація

Через Кобеляки пройшов велопробіг «Схід і Захід разом»

Через Кобеляки пройшов велопробіг «Схід і Захід разом»

12 серпня в місто завітали велосипедисти, котрі їдуть із Чопа до Мелового.

Велолюбителів зустрічали представники влади та група кобеляцької молоді. Мандрівники розповіли про мету своєї подорожі. А після цього кобелячани випробували техніку, котра має подолати майже дві тисячі кілометрів. Саме такою є відстань від крайньої західної до східної точок України.

Група велосипедистів під керуванням Костянтина Самчука мала здолати чергову ділянку шляху від Кременчука до Полтави. Але в дорозі виникли проблеми з технікою. А тому мандрівники скористалися запрошенням місцевої влади і зробили гак до Кобеляк. У дорозі їх супроводжували і надали допомогу в ремонті велосипедів співробітники Кобеляцького підрозділу МНС.

Доки «еменесники» лагодили техніку, велосипедисти розповідали про мету подорожі та свої враження. Аудиторія, перед якою вони виступали, складалася із представників районної та міської влади і молоді. Послухати мандрівників прийшли та приїхали гуртківці, котрі займаються туризмом й іншими видами велосипедного спорту.

Ідея проїхати із Чопа до Мелового на велосипеді виникла у киянина Костянтина Самчука. Він розповів про це так:

— Ідея спала мені на думку в один із днів, коли ніс службу на блокпосту в зоні АТО. Ми з друзями цим велопробігом прагнемо довести, що в нашій країні немає ніяких проблем і непорозумінь між жителями різних регіонів. Крім того, ми займаємося благодійною діяльністю. По дорозі збираємо кошти на лікування та реабілітацію людей, які постраждали внаслідок бойових дій. Гроші йдуть не лише солдатам. Під нашою опікою знаходиться дитина, котра отримала поранення під час артобстрілу. А ще ми випробовуємо вітчизняну велотехніку. Я ввесь час їду на триколісному велосипеді, зробленому київською компанією «Три колеса». Проїхали вже 1300 кілометрів. І все вдається. Люди скрізь зустрічають доброзичливо, нас постійно вітають автомобілісти. Ведуть себе ввічливо, стишують хід, надають перевагу в русі. І техніка теж зарекомендувала себе добре. Трапляються невеличкі поломки, як от сьогодні. Але в цілому — усе добре.

Стартував велопробіг 16 липня в місті Чоп Закарпатської області. Постійним його учасником є лише Костянтин Самчук. Склад велокоманди постійно змінюється. Костянтин пояснює:

— Не всі мають змогу виділити півтора місяці часу на мандрівку. Також не у всіх є відповідна техніка. Та й фізична підготовка повинна бути на дуже високому рівні.

Фінішувати велопробіг має 24 серпня в День Незалежності у місті Мелове Луганської області на українсько-російському кордоні.

Разом із Самчуком до Кобеляк приїхали троє хлопців. Максим Скорик, теж ветеран АТО, їде з Черкас, Володимир Болюбаш — із Умані, Євген Євченко — із містечка Ватутіне Черкаської області. Розповівши про себе та про поїздку, велосипедисти сфотографувалися з кобелячанами на згадку. А потім молодь випробувала техніку, яка вже здолала 1300 кілометрів. До вітчизняних велосипедів було лише одне зауваження: надто важкі.

P. S. Картка ПриватБанку для збору коштів: 4149 6258 0110 9016 Самчук Костянтин Володимирович. Електронна адреса: [email protected]


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2015, 15:05 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації