Вхід | Реєстрація

Понаднормові кабани

Понаднормові кабани

Минулого тижня відбулася надзвичайна протиепізоотична комісія, яку провів заступник голови РДА Олександр Шуліка.

Участь у засіданні взяли керівники медичних закладів, сільськогосподарських підприємств, мисливських господарств, правоохоронних та ветеринарних служб району.

Начальник управління ветмедицини Сергій Куземко вчергове оприлюднив інформацію щодо значної чисельності диких кабанів на території району, які є основним джерелом розповсюдження африканської чуми свиней:

— При нормі до 10 голів на тисячу гектар їх кількість сягає майже сорок особин.

7 серпня аналогічна комісія засідала в області. Учасники кобеляцької наради, спираючись на рішення обласників, вважають ситуацію в районі загрозливою.

У зв’язку з цим Управлінню ветмедицини необхідно посилити контроль та нагляд за правилами виконання санітарно-ветеринарних норм у районі. Вжити вичерпних заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на підконтрольну територію.

— У найкоротші терміни ветпрацівники мають забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог ветеринарно-санітарних правил та закритого режиму роботи свиногосподарств, — наголосив Олександр Шуліка. — Потрібно проводити постійний нагляд за виконанням правил на продовольчих ринках, за реалізацією живих тварин, збором і утилізацією відходів тваринного походження.

Учасники комісії вирішили, що відкриття сезону полювання на копитних стане можливим лише після проведення обов’язкового діагностичного відстрілу диких свиней та отримання негативних результатів лабораторних досліджень.

Керівників свинокомплексів та фермерських господарств зобов’язали забезпечити роботу підприємств у закритому режимі та виконувати заходи із недопущення африканської чуми свиней.

Єгері та керівники мисливських господарств повинні слідкувати за переміщенням диких копитних тварин, виконувати планові показники діагностичного відстрілу до початку сезону полювання, а в разі виявлення ослаблених, загиблих диких свиней або стосовно яких існує підозра на захворювання, терміново повідомляти Управління ветмедицини.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2015, 15:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації