Вхід | Реєстрація

«Ми повинні пам’ятати своїх героїв»

«Ми повинні пам’ятати своїх героїв»

У Самарщині з’явилась меморіальна дошка Володимиру Вільковському, який загинув під час воєнних дій в Іловайську.

Володимир народився 20 липня 1983 року. Жив і працював у селі Самарщина. 2 квітня 2014-го його призвали до лав Збройних Сил України. 11 серпня Вільковського направили в зону проведення антитерористичної операції, у місто Іловайськ Донецької області. За інформацію кобеляцького військкомату, востаннє він виходив на зв’язок 28 серпня. У цей день Іловайськ був обстріляний сепаратистами. Тіла невідомих українських військових захоронили в Запоріжжі. Медична експертиза встановила, що тіло Володимира було серед них. 7 квітня 2015 року його перепоховали в Самарщині.

За ініціативи Бродщинського сільського голови Наталії Довгої було виготовлено меморіальну дошку загиблому воїну, яку встановили на будівлі Самарщинського сільського клубу. Для виготовлення плити залучили спонсорські кошти.

— У ці дні минає рік із дня загибелі Володі Вільковського, — говорить Наталія Володимирівна. — Він був добрим і порядним чоловіком. Вважаю, що у такий спосіб ми вшануємо пам’ять нашого земляка.

23 серпня в Самарщині пройшов захід «Хоробрі серця», під час якого відбулося відкриття меморіальної дошки. На нього зібралися рідні Володимира, жителі села та всі, хто товаришував із ним. Також на урочисто-траурне зібрання прибули голова районної ради Василь Мирошнеченко, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та директор ПСП «Колос» Микола Нестеренко.

Таміла В’ячеславівна висловила слова співчуття рідним і односельцям Вільковського та нагадала, що він загинув, захищаючи незалежність своєї країни:

— Потрібно пишатися тим, що ми живемо в місцевості, де виріс і працював військовий, який віддав своє життя заради спасіння наших.

Василь Іванович відмітив, що саме такі молоді чоловіки як Володимир зуміли втримати агресора:

— Сподіваюся, що завдяки їх мужності невдовзі територіальна цілісність держави буде відновлена. Дякую всім, хто долучився до сьогоднішнього заходу і виділив кошти на виготовлення плити. Ми повинні пам’ятати своїх героїв і зберегти пам’ять про них.

Після виступів відбулося відкриття меморіальної дошки. Пам’ять Володимира Вільковського присутні вшанували хвилиною мовчання.

Далі захід «Хоробрі серця» продовжився концертною програмою, яку підготували учасники самодіяльності Самарщинського сільського клубу та гурт «Іванівські куми».


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2015, 09:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації