Вхід | Реєстрація

«Незнання власної культури і призвело до подій у Луганську та Донецьку!»

«Незнання власної культури і призвело до подій у Луганську та Донецьку!»

Новосанжарський колектив «Родовичі» із Сорочинського ярмарку привіз диплом за І місце. Ми говоримо про враження від цьогорічного заходу з керівником колективу Віталієм Тарасюком.

— Чому саме «Родовичі» поїхали представляти район у Сорочинці?

— Ми поїхали туди у складі делегації з району на запрошення центру народної творчості. Оскільки ми єдиний на Новосанжарщині фольклорний колектив, то їхати довелося саме нам.

— Яким ви побачили цьогорічний Сорочинський ярмарок?

— Можливо, не таким масштабним, як було кілька років тому. Але все ж таки досить людним. Приємно, що організаторам вдалося повністю зберегти містечко майстрів. Правда, ціни на вироби такі, що більшість відвідувачів ходять рядами як по музею: подивитися та пофотографувати. Приємно ще й те, що нарешті зникли радянські шапки-вушанки та інші подібні «сувеніри».

— Чим ви так вразили журі чи глядачів?

— Там був конкурс, у якому брали участь два десятки колективів з усієї області. Ми виконали дві старі пісні Полтавщини: «Сухий дуб» та «В полі травка полягла». Не скажу, що ми аж так вразили глядачів, оскільки вони все ж таки більше були зосереджені власне на ярмарку, але членам журі ми, напевно, чимось сподобалися. Можливо, тим, що ми єдині співали традицію.

— Що означає «традицію»?

— Тобто пісні, традиційні саме для Полтавщини. Мене це вражає, але у нас дуже мало колективів співають справжню полтавську і українську пісню. Дуже багато підробок, тобто пісень, які всі вважають давніми народними, але вони такими не є по факту. Але глядач до них звикає і сприймає як суто українські. Коли ж чує традиційні, дивується: а що це? А це ті пісні, які співали на цій землі 100 років тому. Кажуть, культура — це не так важливо. Але якраз незнання власної культури призводить до насадження культури чужої. Це зрештою призводить до того, що зараз відбувається у Луганську та Донецьку.


Автор: Бесіду вів Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Moroz / 9 вересня 2015, 12:46

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
2. Anatoliy / 9 вересня 2015, 16:57
Ви про що написати хотіли, чудо-Володимире?.. Про колектив "Родовичі", про Сорочинський ярмарок, про давні пісні? Чи про причини подій на Донбасі (власного бачення)? З усієї розмови вихопили одне речення і винесли його у заголовок- типу, тонко підкреслили: оце і головна думка, оце ради цього я й інтерв’ю брав, а співи з ярмарками мені до лампочки... Вибачте, але журналіст із вас, як з г.мна куля... Так теж ще з козацьких часів говорять на Україні!)))
3. Moroz / 9 вересня 2015, 18:19

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
4. гість 999 / 9 вересня 2015, 19:01
Стаття тупорила як і всі інші у Паршевлюка.А їх в "ехо" найбільше.На наступний рік на газету напевне не підпишусь.Треба шукати щось цікавіше.
5. Гай Фокс / 9 вересня 2015, 20:49
3.Moroz
«вот бы янукович вернулся ненадолго, только чтобы посмотреть, как этот паршивец перекрасится в рега первым»
Яник був президентом, навіть досить довго. При ньому теж автор працював тут. І не один день. То може кинеш лінк на те, як автор симпатизував регіоналам?
6. Петлюрівець / 9 вересня 2015, 21:00
2.Anatoliy
«.. Про колектив "Родовичі", про Сорочинський ярмарок, про давні пісні? Чи про причини подій на Донбасі (власного бачення)? З усієї розмови вихопили одне речення і винесли його у заголовок- типу, тонко підкреслили: оце і головна думка, оце ради цього я й інтерв’ю брав, а співи з ярмарками мені до лампочки... Вибачте, але журналіст із вас,»

Напишіть ви про причини подій на Донбасі власного бачення , товарищь ?
7. Адекватний / 9 вересня 2015, 21:08
"Приємно ще й те, що нарешті зникли радянські шапки-вушанки та інші подібні «сувеніри»."
Цікаво, чи не прийдеться Паршевлюку зимою спати у тій шапці вушанці?
"Але якраз незнання власної культури призводить до насадження культури чужої. Це зрештою призводить до того, що зараз відбувається у Луганську та Донецьку."
В Донецьку і Луганську якраз відроджують нашу словянську культуру, а ми тут скоро тільки "Хава нагілу" співатимем.
8. Гай Фокс / 9 вересня 2015, 21:21
7.Адекватний
«В Донецьку і Луганську якраз відроджують нашу словянську культуру»
Ти бачив ту "культуру"? Якщо вона тобі так близька, то тебе в Кобеляках ніхто не тримає. Чи, можливо, ти про ту, що принесли буряти з кадирівцями? Вони теж можуть тебе "окультурити".
9. Anatoliy / 9 вересня 2015, 22:21
6.Петлюрівець
«Напишіть ви про причини подій на Донбасі власного бачення , товарищь ?»


Вибачте, але, по-перше, ви мені не "товарищЬ", а, по-друге, причини подій на Донбасі надто обширні і зачіпають надто глобальні інтереси, щоб про них можна було на ходу дискутувати з особами вашого інтелектуального рівня (вибачте, але з тих ваших коментарів, які я читав, склалася у мене така думка). А, по-третє, я у своєму останньому дописі критикував не бачення автором подій на Донбасі (хоч і з цим теж не згоден), а його професіоналізм як журналіста. Ну, як би пояснити, щоб і вам стало зрозуміло... От, приміром, написав хтось інтерв’ю з любителем котів. І у останньому реченні питає: які бантики ви їм любите чіпляти? Той - червоні. І автор називає статтю: червоні бантики личать лише котам, тому комуністи носили їх неправильно!))) Оце десь так Володимир Паршевлюк і написав...
10. Адекватний / 9 вересня 2015, 22:43
8.Гай Фокс
«Ти бачив ту "культуру"? Якщо вона тобі так близька, то тебе в Кобеляках ніхто не тримає. Чи, можливо, ти про ту, що принесли буряти з кадирівцями?»

Не опускайся до інтелекту "петлюрівця". Тебе також в Кобеляках ніхто не тримає, їдь до свого Брюселю, там зараз саме майдан іде. Як на твої мозги, Путіним влаштований.Посилання на www.youtube.com
Посилання на www.youtube.com
11. Адекватний / 9 вересня 2015, 23:02
6.Петлюрівець
«Напишіть ви про причини подій на Донбасі власного бачення , товарищь ?»

Бачиш, Анатолій вважає і не безпідставно, що дискутувати з тобою марно. Воно так і є. Я не дискутватиму, а тупо зпропоную відео для відповіді на твої питання. Причому не російське. Колись товаріщь Лєнін говорив приблизно таке: якщо розумна людина, то обовязково або німець, або єврей. Тому ось тобі думка німцівПосилання на www.youtube.com
А ось двох євреївПосилання на www.youtube.com
Посилання на www.youtube.com
12. турист / 10 вересня 2015, 08:45
9.Anatoliy
« Ну, як би пояснити, щоб і вам стало зрозуміло... »

Марна справа.
13. Anatoliy / 11 вересня 2015, 07:14
Чимало людей, які виставляють себе спеціалістами по історії, майже всі свої знання почерпнули з теленовин. Вони вважають себе геніальними аналітиками і впевнені, що володіють істиною в останній інстанції...)))
14. Адекватний / 11 вересня 2015, 11:54
15.Anatoliy
«Чимало людей, які виставляють себе спеціалістами по історії, майже всі свої знання почерпнули з теленовин.»

Це, ще півбіди. Найстрашніще те, що самі вчителі історії не знають і не хочуть знати.... історії.
15. Петлюрівець / 11 вересня 2015, 16:40
14.Anatoliy
«
Шановний, Ваші коментарі - це лозунги-кричалки незрілої людини, яка, подібно тінейджеру перехідного віку намагається розділити світ на чорне та біле, відкидаючи існування тисяч інших кольорів та відтінків. Тому аналізувати їх я не збираюся. Звідки ви взяли, що "товариству це буде цікаво"? Вам цікаво? Мені - ні...)))»

Шановний , як виявилося аргументів у Вас на моі коментарі просто немає і це я думаю побачило товариство.З позицій украінця заперечити те про що я писав просто об’єктивно не можливо.Своі ж промосковські бачення ( там про ворогів американців,про спільність долі братських народів, про перемогу під керівництвом Сталіна , велику страну СССР і таке інше...) висловлювати ви нехочете бо зразу стане ясно хто є хто !
16. Адекватний / 11 вересня 2015, 17:24
17.Петлюрівець
«Шановний , як виявилося аргументів у Вас на моі коментарі просто немає і це я думаю побачило товариство.»

Товарство побачило, хто є хто і це добре. Я ж тобі дав ссилки на три відео розумних людей, для відповіді на твої запитання. Адміну спасибі не видалив. От покритикуй, що там не так. Анатолій не хоче з тобою дискутувати, бо це марна трата часу і він правий. В тебе, вибачай, обмежений світогляд і ти ніколи не розберешся, що до чого доки його не розшириш. Ти дивишся на світ в окуляри з світлофільтром і тому з твоєї точки зору ти правий, але то тільки з твоєї точки зору, а насправді світ влашований по іншому. Критерієм для оцінки є практика життя. Життя і історія підтверджують хибність твого бачення світу. Таки стан речей коли по десять разів наступають на одні і ті самі граблі обивателі називають "історія повторюється". Розумні євреї вважають по іншому, вони пишуть: "І крутят вновь историю по кругу..." Ти не хочеш бачити через свої окуляри тих, хто крутить історію. І при такому розкладі тебе крутитимуть аж до запаморочення і ти ніколи не виберешся із замкненого кола. От ти пишеш "з позиції українція", що це означає? При наймні, як мінімум те, що є і інші позиції. І з чого ти взяв, що позиція так званого українця вірна. От з чого ти це взяв? Я відповім за тебе - з телевізора. Коли баба в селі ріже курку вона її заманює в сарай просом. З позиції курки з курячими мозгами, то є дуже добре піти в сарай за просом. Фінал, правда, фатальний, але просо для курки, як для тебе ЄС і т.п. Осб на продивись лекції замість 5 каналу і скажи, що тут не так. Посилання на www.vseminfo.ru Тобі буде нічого сказати. А вірогідніше те, що ти їх не дивитимишся, бо їх перегляд позбавить тебе викоханих іллюзій. Ти зараз в стані дитини, яка вірить в те, що діток приносить лелека. А коли вона взнає правду, то може відбудеться розчарування. Ти знати правду не хочеш, бо здогадуєшся, що втратиш свої іллюзії.
17. Anatoliy / 11 вересня 2015, 17:57
17.Петлюрівець
«Шановний , як виявилося аргументів у Вас на моі коментарі просто немає і це я думаю побачило товариство.З позицій украінця заперечити те про що я писав просто об’єктивно не можливо.Своі ж промосковські бачення ( там про ворогів американців,про спільність долі братських народів, про перемогу під керівництвом Сталіна , велику страну СССР і таке інше...) висловлювати ви нехочете бо зразу стане ясно хто є хто !»


Нешановний, я намагався доступно пояснити, чтому саме не бажаю з вами дискутувати, але, бачу, і це для вас виявилося надто складним. Чому ви взагалі вирішили, що мены з вами цікаво розмовляти? У вас манія величі? Так це не до мене. Ви вирішили, що я БОЮСЯ розкрити свої, на вашу думку, "промосковські" бачення? Кого боюся?! Вас?!!! Клоун...
Пояснюю не вам, а іншим людям, які нас читають. Як я вже писав, Петлюрівець пише лозунгами - Україна понад усе, майдан фореве, Московія кака і т.д. Це дитинство. Від мене, як видно з його коментаря, він чекав подібних "аргументів": вороги-американці, керівництво Сталіна, великий СРСР... Це, для думаючих людей, теж є не аргументами, а тими самими лозугами. Такий рівень "дискусії" - не мій. А Петлюрівець до вищого просто не доріс. Йому по дитячому "хоцця", щоб усе було ясно, щоб були всі або "наші", або "ненаші", щоб хтось йому розклав світ на чорне і біле - тоді йому не треба буде думати самому, лишиться лише горлати лозунги. Причому, як показує практика, такі петлюрівці, як тільки "власть міняється" зразу стають "ленінцями" і горлають уже інші лозунги так само завзято...
А особисто я у дискусії в соцмережах вступаю вкрай рідко - лише коли бачу опонента поміркованого і думаючого, та й то не завжди. Здається, це моє право? Чи вже ні - по нових патріотичних канонах?)))
18. Anatoliy / 11 вересня 2015, 18:00
До речі, зверніть увагу: у своєму першому коментарі я критикував не бачення Першевлюком причин подій на Донбасі, не його особисті людські якості (хоч і про це дещо міг би сказати).))) Я критикував винятково журналістські здібності автора статті, причому свою критику доступно пояснив. Тут вискакує Петлюрівець з конопель і починає мене провокувати на політичну дискусію. Цікаво - йому платять? Чи автор статті - його брат або коханець?)))
19. Anatoliy / 11 вересня 2015, 18:13
Ну і останнє звернення до Петлюрівця. Розповідаю про двох реальних людей, яких знаю особисто.
Один - майданівець до коренів волосся, подвизався у Києві, удома обливав фарбою пам’ятник Леніну, вимагав люстрації, аж хрипів... Під час другої мобілізації отримав повістку, бо свого часу служив танкістом. Відразу ліг у лікарню і два місяці хворів то одним гемороєм, то іншим, поки не зробив документи і чухнув у Польщу. Там виправив карту побиту на два роки і досі не каже носа додому, лише у соцмережах пише "Слава Україні! Ганьба ригам! Росія - окупант!" і таке інше.
Другий - ярий антимайданівець, член Партії Регіонів. Служив командиров розвідвзводу ВДВ. Під час першої ж мобілізації пішов добровольцем на Донбас. Пояснив це так: мене свого часу вчили воювати і я вже досить пожив, як я ховатимуся за спинами салажат? 8 місяців служив під Кримським, повернувся живим. Продовжує працювати на тій же роботі, і, як і раніше, категорично проти "євроідей".
Раз ви так сміливо ділите світ на правду і кривду, дайте коротку відповідь - хто з них, на вашу думку, є патріотом? Думаю, не зможете. Знову понесетеся з печі через Париж про кляту Московію і любий Євросоюз...
Вчіться думати, пане Петлюрівцю. І, до речі, спробуйте пошукати і почитайте про діяльність пана Симона, під чиї прапори так сміливо стаєте, трохи більше крім того, що він "бив клятих більшовиків". І подумайте, чи хотів він того, за що подібні вам зараз горло деруть...
Добра і миру вам і вашим близьким.
20. Anatoliy / 11 вересня 2015, 18:14
18.Адекватний
«Коли баба в селі ріже курку вона її заманює в сарай просом. З позиції курки з курячими мозгами, то є дуже добре піти в сарай за просом. Фінал, правда, фатальний, але просо для курки, як для тебе ЄС і т.п.»


+100!
21. Адекватний / 11 вересня 2015, 18:34
19.Anatoliy
«такі петлюрівці, як тільки "власть міняється" зразу стають "ленінцями" і горлають уже інші лозунги так само завзято...»

Клас!!!
22. Адекватний / 11 вересня 2015, 18:35
21.Anatoliy
«Вчіться думати, пане Петлюрівцю.»

Якби ж було чим.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації