Вхід | Реєстрація

Народ проти Замули. Продовження

Відкрите звернення представників Соколовобалківської територіальної громади до керівників району, правоохоронців, усіх новосанжарців.

П’ятнадцять років тому загальні збори колишнього колгоспу імені Шевченка обрали Володимира Замулу головою правонаступника — сільгоспкооперативу імені Шевченка. Тоді Володимир Іванович палко обіцяв нам покращувати життя рядових працівників і пайщиків, захищати їхні інтереси, бо земля родить для всіх, а не тільки для керівників агроформування. До того ж новий керівник приймав у спадок колгосп-мільйонер, тож йому було де «розвернутися» і показати свій господарський хист. Ми вірили Замулі, бо він наш земляк, тут виріс і став на ноги, то хіба односелець може дурити?

На жаль, ми глибоко помилялися. Невдовзі після тих зборів, одержавши владну булаву і право розпоряджатися нашими землями і майном, пан Замула почав те майно привласнювати, а з нами поводитися так, ніби якийсь поміщик-рабовласник. Нам почав розказувати, ніби кооператив має величезні борги, накопичені ще колгоспом, і їх негайно треба покрити. Під приводом цього пустив під ніж 3,5 тисячі голів худоби, порізав на металобрухт техніку, розібрав більше десятка господарських приміщень. А в 2004 році шахрайським способом на базі кооперативу створив два товариства — «Сокіл» та імені Шевченка, і став керівником обох цих агроформувань. Ніхто тоді навіть не поцікавився, а чому два? А щоб «закаламутити воду» і легше ловити в ній рибку. Можемо стверджувати, що Замула підробив підписи пайовиків на договорах, близько сотні селян змусив підписати чисті аркуші. Уник договорів на оренду майна. Плату за користування землею встановив мізерну, а хто посмів обурюватися такими його діями, тим взагалі нічого не платив. Мовляв, шукайте правди, де хочете. При найменшій нагоді неугодних принижував, оббріхував і залякував. Завдяки незаконним оборудкам привласнив об’єкти соціальної сфери, на які не мав жодних документів і жодних прав. Бо переслідував не тільки мету власного збагачення, а й тотального контролю над громадою, щоб у селі все залежало тільки від його панської величності. Лише нещодавно сільській раді вдалося відсудити частину соціальних об’єктів, але ще не всі.
На руках маємо копії сотень документів, які вказують на таку ж кількість порушень, скоєних Замулою. Це і незаконно випиляні дерева у лісосмугах, і через підставних осіб випущена вода у ставку. Там він виловив усю рибу, вибрав і продав увесь мул, частину завіз на свої поля та на присадибну ділянку. Натомість викопав два штучних ставки, не маючи на те відповідних дозволів. Так само через підставну особу відкрив у центрі села три магазини і контейнер, за які з самого початку не сплачує до місцевого бюджету жодної копійки! Незаконно використовує три квартири у 16‑квартирному двоповерховому будинку. Орендовані поля кілька років підряд засівав соняшником, не дотримуючись сівозмін, чим наніс непоправний збиток родючості землі. Засівав і господарські двори, не обліковуючи зібране на них збіжжя, відтак не сплачуючи податку. Досі обробляє «відумерлу спадщину», неоприходувані земельні наділи і так далі. Отак і збагачувався новоспечений латифундист, а збагачуючись — нахабнів, відверто зневажаючи селян, навіть пенсіонерів, які своїми мозолями примножували колгоспне добро. Опонентам відмовлявся надавати довідки про колгоспний стаж, говорячи, ніби архіви згоріли, тому люди могли оформити лише мінімальні пенсії. Змусив звільнитися більше чотирьохсот працівників. Були випадки, коли пан Замула піднімав руку на сільських депутатів і простих односельців, усім демонструючи, що він нікого не боїться і все йому сходить з рук. А останній випадок взагалі не вкладається ні в які рамки порядності чи здорового глузду! Пан Замула, ніби якийсь поміщик, продав одне з товариств, не спитавши на те дозволу в пайщиків. А правоохоронці просто закривають на це очі, радять нам звертатися до суду, знаючи, як важко сьогодні судитися з новоявленими підпанками.

Приставши свого часу до Партії регіонів, Замула пройшов у депутати районної ради. Але замість того, щоб допомагати виборцям, опинився в числі найбільших прогульників сесій. Бо йому депутатський статус потрібен лише для того, аби прикриватися ним перед прокуратурою, міліцією, судами, земельними відділами тощо. Зате партійним босам допомагав, щедро фінансував поїздки на Антимайдан.

Це тільки десята частина порушень, про які ми можемо розповісти і про які неодноразово розповідали на всіляких зборах, нарадах, у листах до правоохоронців та керівників різних рівнів. Але віз, як кажуть, і нині там, де стояв. Не зрушив ні на метр! Натомість маємо купу відписок з різних інстанцій і таке враження, ніби представники держави безпорадні перед знахабнілими злочинцями.

Тому звертаємось до правоохоронців, до керівників влади, зокрема, до голови райдержадміністрації Сергія Бульбахи та голови райради Геннадія Супруна з вимогою ще раз зібрати громадські слухання і в присутності представників міліції та прокуратури доповісти громаді, що зрушилось у справі конфлікту навколо Володимира Замули, коли буде поставлено останню крапку в цій історії, яка є ганебною плямою на багатьох чиновницьких мундирах.

А до своїх земляків, до всіх новосанжарців звертаємось з великим проханням: починаються нові передвиборчі перегони. Пам’ятайте, що такі, як Замула та йому подібні, намагатимуться вас підкупити гречкою, окулярами чи пігулками від проносу. Не купуйтесь! Думайте, хто з кандидатів чого вартий, хто може реально вас захистити від «беспредєльщиків»! А не так, як наш екс-голова сільради Анатолій Кравець: не громаді допомагав, а підігравав Замулі. Пам’ятаймо, що лише згуртувавшись проти зла, ми обов’язково переможемо!


Автор: Іван ГЕРАЩЕНКО, Іван ЗАБРУДСЬКИЙ та ін. (всього 10 підписів)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2015, 16:02 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Сват / 15 вересня 2015, 20:26
Пройшло два дні, жодного комента. На фіг потрібні ви з вашими проблемами. Не перекладайте їх на когось. Ідіть в суд і вирішуйте. А то майданите по кабінетах.

2. коментар / 17 вересня 2015, 16:22
пройде час і все стане на свої міста як і було раньше,
ще буде де-юре "Люстрація" а де-факто "Кастрація"
3. кіно / 17 вересня 2015, 18:37
Ваш Замула як нічого не бувало,допомагав місцевим керівникам усувати редактора місцевої газети,щоб більше не ворушилась ця тема.Чихала влада на ваші проблеми і ними ніхто займатись не буде,Гусь свине не товарищ, богатий бідного не пойме
4. Белый / 18 вересня 2015, 07:38
и кто же теперь будет редактором "Светлицы",а ?Или как всегда,районная рада поигралась в английский парламент,Виги,Торри,важные политические вопросы?Результат районная газета осталась без руководителя.И это перед выборами!Или так и надо,еще напечатают что-то не то.Хотя в данном случае дело как раз не в Замуле,а в колониальной схеме в нашем районе.Все решается в одном-двух кабинетах,а дальше синхронно поднимаются руки.
5. мужик / 18 вересня 2015, 09:02
Хуже всего,что все уже предрашено, и чудаки не понимают,зачем они идут в депутаты, когда, раньше в районе был вождь Янукович, теперь это стадо гонят под Юльку, и они еще благодарны,что за них сделали выбор
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації