Вхід | Реєстрація

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

15 вересня Національний банк відніс до категорії неплатоспроможних ще одну фінустанову — Інтеграл-банк. Рішення затверджено постановою НБУ № 606, говориться в офіційному повідомленні регулятора.

«Банк було визнано проблемним в серпні 2015 через відсутність коштів, що призвело до невиконання своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами. Після зарахування до ПАТ «Інтеграл-банк» до категорії проблемних були встановлені факти невідображення ними у бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не виконані у встановлений законодавством термін. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів він не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів», — йдеться у ньому.

Згідно з чинним законодавством, Фонд гарантування вкладів повинен ввести в Інтеграл-банк тимчасову адміністрацію з 16 вересня. І той стане 57-им банком, в якому ВА була призначена з 2014 р.

Спочатку Інтеграл-банк пов'язували з ім'ям бізнесмена і політика, співвласника концерну «Орлан» (спеціалізується на виробництві безалкогольних напоїв і вантажних перевезеннях) Євгена Червоненка. Однак з часом його стали відносити до сфери впливу двох менш відомих бізнесменів — Кирила Торишнего і Андрія Бовсуновського.

Інтеграл-Банк був відомий своєю активною роботою на валютному ринку. На 1 липня 2015 р. він обіймав 75 місце із 127 нормально працюючих банків України із загальним розміром активів 851,8 млн. грн. і статутним капіталом 160 млн. грн. Депозитний портфель банку становив до того моменту 379,6 млн. грн.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2015, 11:53 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації