Вхід | Реєстрація

В Лубнах презентували концепцію самодопомоги для внутрішньо-переміщених осіб

В Лубнах презентували концепцію самодопомоги для внутрішньо-переміщених осіб

23 вересня 2015 року в приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика відбулась презентація концепції самодопомоги для внутрішньо переміщених осіб з зони конфлікту на Сході України та АР Крим. Активісти Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ»  залучатимуть переселенців до навчань, активної участі у житті місцевих громад та проводитимуть інтегруючі заходи, що  зменшить негативні наслідки внутрішнього переміщення як  для тих, хто вимушено покинув своє місце проживання так і для місцевих жителів.

Олександр Чепур, керівник проекту переконаний, що основна задача для внутрішньо переміщених осіб сьогодні – навчитися моделювати своє життя для комфортного існування свого та оточення. Ідея проекту належить переселенцям, які пройшли навчання за програмою Британської ради в Україні «Активні громадяни». Проект пропонує внутрішньо переміщеним особам створювати та долучатися до груп самодопомоги.

У ході спілкування з командою проекту – волонтерами та фахівцями з числа внутрішньо переміщених осіб було продемонстровано попередній досвід проведення подібних форм роботи на Полтавщині.

Концепція самодопомоги стверджує, що у  групі набагато легше змінювати свою поведінку: тут спрацьовує принцип «рівний – рівному», оскільки група складається з людей, котрі мають схожі проблеми, подібні життєві сценарії та спільні життєві цілі. Долучившись до групи,  учасники отримують як негативний, так і позитивний досвід, що допомагає іншим знайти правильне рішення.

Юлія Кузовкова, переселенка з Луганська активно займається розвитком самодопомоги. Вона на власному досвіді пересвідчилась, що група дає відчуття єдності, впевненості, що ти не один, і що твоя проблема цікавить й інших.
«У групі можна знайти розуміння, адже є такі моменти, які можуть бути зрозумілі лише тим, хто мав справу з подібними труднощами», - підтверджує психолог Юлія Пода.

Під час презентації діяла фото виставка «Акценти», фотороботи були взяті з мережі Інтернет,  вони наочно привертають увагу до основних проблем внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомили організатори заходу, проект «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що адмініструє громадська організація «МАРТ» та за підтримки програми «Активні громадяни» Британської ради в Україні і буде діяти протягом шести місяців.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2015, 14:23 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації