Вхід | Реєстрація

На Лубенщині організовують дозвіллєву діяльність для осіб похилого віку

На Лубенщині організовують дозвіллєву діяльність для осіб похилого віку

24 вересня 2015 року учні Лубенської спеціальної загальноосвітньої  школи-інтернату Полтавської обласної ради та підопічні Територіального центру соціального обслуговування Лубенської міської ради здійснили природознавчу екскурсію на  страусину ферму в селі Вільшанка. Інтегруючий захід для представників молодшого і старшого поколінь організували працівники  Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ».

Про мету заходу говорить один з організаторів заходу Олександр Чепур: «Фахівці дозвіллєвої сфери в зарубіжних країнах використовують різноманітні засоби впливу естетичного спрямування на осіб похилого віку, а саме: мистецтвотерапію, бібліотерапію, терапію спогадів. Для осіб похилого віку – це відпочинок, емоційна підтримка, можливість поспілкуватися з молоддю».

Тож, працівники ферми розповіли про представників екзотичної фауни. Гості фотографувались на фоні мальовничого ландшафту та обмінювались інформацією, що йому відомо про екзотичних для нашої країни тварин. Після того, як діти та люди поважного віку познайомилися з життям страусів, психолог проекту  Юлія Пода провела на подвір’ї ферми рухливі інтерактивні вправи. А на завершення учасники мали можливість навіть подивитися танок страусів.
«Значущим є творчий процес, у якому спілкування виконує інтегруючу функцію. Тому подібні заходи є гостро необхідними для представників особливо старшого поколоіння, вони дозволяють глибше пізнати себе, проявити і активувати в собі естетичні та гуманістичні риси», - стверджує психолог.

Тож, для відвідувачів на фермі планують створювати відповідні умови, вже зараз побудували кабінки для відпочинку з дерева і сучасний дитячий ігровий майданчик. На завершення заходу Олександр Чепур вручив подяки за участь у проекті, який об’єднує покоління, а учні розповіли про свій навчальний заклад, майбутні професії та подарували підопічним територіального центру вироби з бісеру, виготовлені своїми руками. Повертаючись з екскурсії, учасники ділилися один з одним яскравими враженнями, які залишились у них від спілкування.

Нагадаємо, що реалізує проект Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2015, 11:29 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації