Вхід | Реєстрація

«На виборах у Німеччині участь взяли 10 партій»

26 вересня в залі засідань міськради відбувся круглий стіл за участю міського та районного керівництва, керівників установ і організацій, делегації з міста Зінген та представників ЗМІ.

Під час зібрання були обговорені питання місцевих виборів, проведення курсу на децентралізацію та декомунізацію, допомоги переміщеним особам та подальше співробітництво між громадами Кобеляк і Зінгена. Провів засідання секретар міськради Сергій Галушко.

Про вибори до місцевих рад, які відбудуться 25 жовтня цього року, розповіли міський голова Олександр Ісип та голова райради Василь Мирошнеченко.

У своєму виступі очільник міста зазначив, що у зв’язку з подіями на сході та складним економічним становищем зростає соціальна напруга серед населення:

— Керівництво країни не має стовідсоткової підтримки. Тому є загроза, що до міських та районних рад пройдуть представники політичних сил, які фінансуються ворожою стороною. Вибори до місцевих рад є надважливими для проведення курсу на децентралізацію і українізацію суспільства знизу.

Сергій Галушко повідомив німецьких делегатів, що цього року на місцевих виборах в Україні братимуть участь сто політичних партій.

На цю новину обербургомістр Зінгена Бернд Хойслер відповів, що вони можуть похвалитися лише десятьма:

— Міська рада в Зінгені представлена шістьма політсилами: «Нова лінія», «Вільні виборці» (місцеві), «Соціально-демократична партія», «Ліберально-демократична партія», «Християнсько-демократична партія» і «Партія зелених». Усього в громаді Зінгена проживає 46 тисяч жителів. 38 тисяч у самому місті та 8 тисяч — у шести передмістях. У міськраді працює 32 депутати. Очільник обирається на семирічний термін.

Наступним присутні розглянули питання децентралізації в Україні та декомунізації. Його розкрила голова райдержадміністрації Таміла Шевченко:

— Сьогодні в місцевому бюджеті залишаються три основні податки: з алкоголю, тютюну і паливно-мастильних матеріалів. Ці кошти використовуються на ремонт доріг та благоустрій міста. Також прийнятий закон про передачу влади на місця.

Стосовно декомунізації, Таміла В’ячеславівна розповіла, що радянська символіка і пам’ятники Леніну в районі й місті демонтуються.

Кармен Шайде, у свою чергу, сказала:

— Починаючи з 1945 року, в Німеччині були замінені назви вулиць, котрі носили ім’я Адольфа Гітлера. Після об’єднання в 1990 році на сході країни демонтувались пам’ятники Леніну і знищувалась уся комуністична символіка. Зараз є активісти, котрі пропонують підбирати нейтральні назви вулиць. Наприклад, завдяки Віллі Вайбелю у такий спосіб з’явилась вулиця Кобеляки.

Василь Мирошнеченко додав:

— Є пам’ятники, які символізують історичні події, а є такі, що уособлюють пропаганду режиму.
Про соціальну адаптацію переселенців повідомили начальник Управління праці і соцзахисту населення Зоя Петренко та Наталія Хейлик, керівник районного Центру зайнятості.

Німецькі делегати подякували за змістовний розгляд питань та попрохали висвітлити ситуацію на сході нашої держави, оскільки вони дуже обмежені в цій інформації.

Останнім присутні обговорили подальші партнерські відносини. І на завершення круглого столу обмінялись подарунками на згадку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2015, 12:38 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації