Вхід | Реєстрація

На схід везуть буржуйки, щоб бійці не замерзли у бліндажах

На схід везуть буржуйки, щоб бійці не замерзли у бліндажах

Допоки в Україні зусиллями президента встановлюється мир, а у Парижі домовляються про організацію виборів на Донбасі, новосанжарські волонтери продовжують їздити на схід.

— Навіщо? Війни ж уже немає! — так кажуть мені люди, дивуючись, що я збираюсь у чергову поїздку, — пояснює волонтер Юлія Солодка. — Так, війни немає. Тільки наші хлопці мало не щодня підриваються на встановлених сепаратистами розтяжках. І гинуть під час цього «миру».

Від одного лише слова «мир» українські бійці не перестають сидіти у холодних необлаштованих бліндажах і не залишають бойових позицій. Армія, як і раніше, потребує води, харчів, теплих речей і всього іншого. І доки Міноборони звітується, що все це у ЗСУ є у достатній кількості, волонтери продовжують везти гуманітарку в зону АТО.

Так, минулого тижня новосанжарські волонтери побували у Водяному, що неподалік Донецького аеропорту. Бійцям «Карпатської січі» (серед яких новосанжарець Ярослав Теличко. — Авт.) відвезли мотоцикл із коляскою, який відремонтував та передав на схід батько бійця, Григорій Теличко із Супротивної Балки. Також воякам відвезли буржуйки, виготовлені родиною Кобів із Галущиної Греблі, а також продукти, воду та кілька пральних машин радянського типу (бійці кажуть, що у таких найкраще прати вимащену форму).

Побували волонтери і у Невельському, у доброго знайомого Ігоря Миколаєнка, якому, окрім їжі та води, завезли труби для облаштування бліндажу.

На завершення маршруту заїхали до Зайцевого, що неподалік Горлівки, і завезли адресну передачу Володимиру Лісовому з Руденківки. Боєць разом зі своїм підрозділом знаходиться на передній лінії оборони, яка аж ніяк не пристосована для перебування у ній людей.

— Там трактор просто викопав окопи і привезли кругляк на бліндажі. Усе. Хлопці сидять фактично під відкритим небом. І кажуть, якщо їм нічого не привезуть, вони знімуться і підуть відтіля, — розповідає Юлія Солодка.

Тому наступну поїздку вона планує саме до Зайцевого. Хлопцям везтимуть скоби, цвяхи, труби та буржуйки. Волонтери вирушать у дорогу в ніч з 6 на 7 жовтня. Поспішатимуть, адже за кілька днів передають похолодання. І бійцям у холодних бліндажах прийдеться несолодко.

Новосанжарські волонтери продовжують збір пластикових кришечок, потрібних для виготовлення протезів пораненим українським воякам. До акції вже долучились більшість шкіл, дитячих садків. Часто кришечки приносять пересічні громадяни: хто відро, а хто — цілий мішок. Нагадаємо, на виготовлення одного протеза руки потрібен пластик із близько 500 тисяч кришечок, протезу ноги — 800 тисяч.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2015, 12:40 | Нові Cанжари | Цікаве
1. НеПаршевлюк / 13 жовтня 2015, 11:23
Після слів на початку статті: "Допоки в Україні зусиллями президента встановлюється мир" далі можна не читати...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації