Вхід | Реєстрація

День захисника України відзначили в Кременчуцькій виховній колонії

День захисника України відзначили в Кременчуцькій виховній колонії

14 жовтня в Кременчуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відзначили День захисника України. Заходи відбулись з метою вшанування вихованцями бойового подвигу та самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу, збереження та розвитку національних військових традицій та формування почуття патріотизму у підлітків.

Святковий день розпочався з виховної години. Відчути духовну велич свята Покрови Пресвятої Богородиці допомогла учням вчитель загальноосвітньої школи Тетяна Пустовіт. Разом із ведучими свята  хлопцям розповіли про місце та значення даного свята у православній традиції та історії українського народу. А ось про історичні корені свята Покрови юнаки дізналися від протоієрея Української Православної церкви отця Анатолія.

На запрошення адміністрації до колонії завітав боєць зони АТО Сергій Бондаренко. Він розповів юнакам про себе, про свій підрозділ, повсякденне життя і бойову роботу українських воїнів у зоні АТО. Вихованці дізналися про нелегкі бойові будні, переглянули фото та відеоматеріали. З великим зацікавленням та занепокоєнням юнаки слухали розповіді про героїзм наших воїнів. Особливо цікавим для підлітків було отримати відповіді на запитання, які їх тривожать.

Хлопцям також розповіли і про Козацьку Покрову. Отже козаки  щиро вірили в силу Пресвятої Богородиці і вважали її своєю покровителькою. За звичаєм  в цей день козаки влаштовували між собою різні змагання. Тому і для вихованців колонії організували «Козацькі  забави» за участю студентської молоді міста. Хлопці із гостями  продемонстрували  свою силу, спритність та гарні спортивні здібності.

Закінчився святковий день для юнаків майстер-класом з малювання. Кременчуцькі художниці Тетяна Яворська та Надія Шацило на папері у кольорах навчали вихованців передавати волелюбність, жваву вдачу, гострий розум та винахідливість у бою гордих українських вояків.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2015, 11:56 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації