Вхід | Реєстрація

Виборчі перегони на Полтавщині вийшли на фінішну пряму

Про це під час апаратної нарадив у Полтавській ОДА повідомив начальник Державного реєстру виборців в Полтавській області Юрій Северин.

За словами чиновника, маємо досить активну участь політичних партій та окремих кандидатів. По багатомандатному виборчому округу зареєстровано 12 тисяч 965 кандидатів, які претендують на 1430 депутатських місць. Середній показник по області – 9 осіб на одне місце.

Щоправда, Полтавська обласна рада не стала лідером за кількістю бажаючих посісти місця у сесійній залі. На одне депутатське крісло тут претендують 13 осіб. Потрапити до обласної ради хочуть 17 політичних партій, по області цей показник становить 35 політичних партій, які висунули своїх кандидатів. Лідерами за кількістю претендентів на одне виборне місце стали Полтава та Кременчук. Тут претендентів 17—18 на одне крісло.

– Перепоною для деяких політичних сил стала грошова застава, вона відсіяла дрібні партії від участі у виборах. Грошової застави сплатили на понад 2,5 мільйонів гривень. Видатки на місцеві вибори складають 48 мільйонів, тому кошти застави аж ніяк не перекривають витрат на вибори, − зазначив Юрій Северин.

Переважна більшість партій при висуванні своїх кандидатів дотрималися нової норми закону щодо тендерної рівності, коли у списку має бути не менше 30% жінок. Є й такі партії, де співвідношення чоловіків та жінок у списках деяких партій взагалі склало 50 на 50.

– Хоча ця норма прописана як обов’язкова, але не передбачена за неї відповідальність. Тому її недотримання не створювало жодних правових наслідків, – повідомив Юрій Северин.

В області вже віддрукували виборчі бюлетені. З 22 жовтня їх доставлять до дільничних виборчих комісій.

– Навчання Територіальних виборчих комісій вже відбулося повністю. Навчання ДВК має консультативний характер, їх загального збору ще не було, оскільки вони тільки минулого тижня були сформовані, – сказав Юрій Северин.

Попередні списки виборців Полтавщини вже віддруковані, іменні запрошення рознесені виборцям. Нині триває процес звірки  та уточнення. 21 жовтня віддрукують остаточні списки виборців.

– Якщо у когось виникає необхідність перевірити себе у списку чи до нього зміни, то це потрібно зробити одразу, оскільки в уточнених списках змінити щось буде вже неможливо, – наголосив Юрій Северин.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко дав доручення місцевим радам перевірити приміщення ТВК та ДВК, щоб вони до початку виборів були забезпечені всім необхідним.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2015, 11:34 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації