Вхід | Реєстрація

«Батьківщина» перемагає. Супрун лишається головою?

«Батьківщина» перемагає. Супрун лишається головою?

Вибори до Новосанжарської районної ради впевнено виграла партія Юлії Тимошенко. І саме з депутатів «Батьківщини» буде сформована більшість у новій раді.

Успіх «Батьківщині» прогнозували задовго до дня виборів. По-перше, Новосанжарський район традиційно вважали «батьківщинівським» (ще за часів протистояння політичних сил Віктора Януковича та Юлії Тимошенко. — Авт.). По-друге, шанси «Батьківщини» з доволі серйозних підняв до просто-таки захмарних перехід до цієї партії Юрія Лебедина разом із його командою. Нагадаємо, що засновник «Чистої криниці» раніше віддавав перевагу політичним силам тодішніх президентів. Спочатку його депутати заходили до районної ради від «Нашої України» Віктора Ющенка, а потім — від Партії регіонів Віктора Януковича. У цьому ланцюгу логічним видавався перехід Лебедина до партії діючого Гаранта — «Блоку Петра Порошенка». Утім, сталося інакше. Чи то Юрій Якович змінив стратегію, чи то Юлії Тимошенко таки світить президентське крісло, — хто знає? Маємо факт: Лебедин зробив свій вибір, а «Батьківщина» впевнено перемогла на виборах.

За підсумками голосування партія набрала більше 40 відсотків голосів виборців. При цьому в деяких селах відсоток голосів за «Батьківщину» просто-таки вражав. Так, у рідній для Юрія Лебедина Драбинівці за його нову політсилу проголосували 639 із 767 виборців, або 83 відсотки! Іще вищим був результат у Дудкиному Гаю, де за «Батьківщину» проголосували 106 із 118 виборців, або 89 відсотків! І загалом цифри підтримки партії вражали. У Нехворощі за кандидата від «Батьківщини» проголосували 668 чоловік, у Руденківці — 514, у Малій Перещепині — 428. Тож не дивно, що такі відмінні показники зрештою принесли партії діючого голови районної ради Геннадія Супруна аж 20 мандатів у майбутній раді. Враховуючи, що загальна кількість депутатів ради відтепер складає 34 особи, нескладно підрахувати, що у «Батьківщини» у ній буде більшість. Отже, можна прогнозувати, що Геннадій Іванович залишиться у кріслі голови ще на одну каденцію.

Ще 7 мандатів отримають у раді представники «Аграрної партії», які по району взяли близько 15 відсотків голосів. Лише 4 мандати дістанеться представникам президентської «Солідарності». Ще трьох депутатів у раді матиме «Партія простих людей Сергія Капліна».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2015, 19:42 | Нові Cанжари | Політика


1. кость / 29 жовтня 2015, 12:07
якщо судити по задертому носу ,то да пройшов
2. Дістало / 29 жовтня 2015, 14:11
Та їм однако в яку партію вступати головне щоб до кормушки поскоріше добратися!
3. Микола / 29 жовтня 2015, 14:41
Правду каже Місцевий, треба було за Федоренка. До речі, він не перебіг за Лебедином до біло-червоних, обирався від БПП, вже за це вартий поваги.
4. Базаряни / 29 жовтня 2015, 16:21
Капєц району і Санжарам з такими руководітєлями! Пропукали державу, профукають і район, Река хотів зробити Санжари курортним містечком, а вони зроблять великим селом під Полтавою.
5. Базаряни / 30 жовтня 2015, 14:02
Хочби не писали про ту перемогу, це не справжня а піррова перемога.
6. Галина / 30 жовтня 2015, 21:50
А що ви хочете??? Супрун - не бігав з партії в партію, тихенько сидів на лавці чекав. Тепер він на коні - голова районної ради.А толку з нього для району, як з козла молока, тупо просидить в кабінеті тихенько, щоб не дай боже когось не образити, буде кивати головою і кліпати очінятами, щось бормотатиме під ніс. А на карті району не стане, а йому байдуже.Як і решті, одні не прийшли на вибори, інші віддали свій голос за пайку.
7. Ильди / 31 жовтня 2015, 06:39
Лебединові холуї думають лише про свій пай, їм скажуть, за путіна, буде 80 % у куйла. Хоча Лебедин господарник і про людей дбає, але крім зерна нічого не виробляє... В що землю перетворить таке виробництво людям (холуям) теж насрать, Лебедин не вічний, а є ще діти, онуки... Що вони потім з цієї пустелі матимуть?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації