Вхід | Реєстрація

Шоу Германа

Шоу Германа

У центральному матчі вищої ліги міні-футбольного чемпіонату сухомаячківський «Темп» несподівано крупно розбив малокобелячківський «Маяк»: 6:1, а форвард команди відзначився хет-триком.

 

«Темп» побореться за чемпіонство?

Звичайно, зарано говорити про шанси на перше місце за підсумками першого туру. Проте визначити тенденції вже можна. Матч між «Маяком» і «Темпом» продемонстрував деякі з них. Наприклад, те, що у «Маяка» поки що серйозні проблеми із організацією гри. В’ячеслав Марусич іще не відновився від отриманої минулого сезону травми ахілла, а Юрій Повстяний та Артур Щудро ще далекі від оптимальної форми. Тому гострі атаки «Маяка» часто закінчувалися неточними ударами або не надто вивіреними передачами. На противагу цьому «Темп» виглядав і зібранішим, і гострішим. Попереду виділялися і Олег Бабаян, і Михайло Білокінь. І, звичайно, герой поєдинку В’ячеслав Герман. Саме він на початку першого тайму реалізував штрафний удар метрів з тринадцяти. М’яч рикошетом від стінки влетів у дев’ятку. Ще за кілька хвилин Володимир Цікура ударом зльоту закінчив ефектну комбінацію «Темпу»: 2:0. Олександр Серебрич міг зробити рахунок розгромним ще у першому таймі, проте двічі не зміг переграти воротаря «Маяка» Віталія Степаненка після виходів сам на сам. А «Маяк» відіграв один гол, реалізувавши 10‑метровий. Удар Юрія Повстяного був точним: 2:1. Та незабаром знову слово взяв Герман. «Темп» також заробив шостий фол, а нападник реалізував його, фактично пробивши воротаря: 3:1. У другому таймі нападник замкне пас партнера і оформить хет-трик. Іще по разу відзначаться Володимир Цікура та Максим Калюжний. «Маяк» атакуватиме багато, матиме кілька забійних моментів, пробиватиме 10‑метровий, але більше пробити Шовкового не зможе.

За підсумками першої зустрічі можна констатувати, що «Темп» зібрав непоганий склад гравців, навіть за мірками вищої ліги. А от чи вистачить цього, щоб поборотися за чемпіонство, покажуть матчі з іншими сильними конкурентами — «Ветераном», «Зорею-1».

Руденчани, до речі, несподівано розпочали чемпіонат із поразки. У рідних стінах, на майданчику в Руденківці, «Зоря-1» приймала «Чкаловець» із Великого Кобелячка. І вигравала у першому таймі з рахунком 3:1. А потім не лише дозволила супернику зрівняти рахунок, але і вирвати вольову перемогу: 4:3! Перша серйозна сенсація чемпіонату у першому ж турі. Що ж буде далі?

Решта матчів вищої ліги принесли наступні результати: «Ветеран» — «Омега» — 6:1, «Колос» — «Чиста криниця» — 5:3. «Солод» пропускав тур.

 

Друга ліга: без легких прогулянок

Нагадаємо, що цього сезону команди у чемпіонаті вперше розділили на три ліги. Так от, у другій зібралися команди, принаймні половина з яких серйозно боротимуться за перше місце і вихід до «вишки». Наприклад, той-таки новосанжарський «Стандарт» (після появи спонсора ця команда відтепер носитиме назву «Водограй». — Авт.). У першому ж турі команда у доволі легкому стилі забила дев’ять м’ячів до воріт «Сокола». Утім, і футболісти із Соколової Балки показали, що хлопчиками для биття вони не будуть. І за кілька хвилин до фінального свистка ледь не відігралися — 9:5, 9:6, 9:7!

Гарний футбол показали у першому турі гравці «Чистої криниці-2», які зустрічалися зі старими знайомими з «Орілі». На початку зустрічі краще виглядали нехворощани, але потім за справу взявся Олександр Остріков. Він забив раз, вдруге, втретє, а потім ще й учетверте! До цього покеру додався дубль Євгена Тарана і «ЧК-2» виграла в «Орілі» більш ніж переконливо: 6:3. Але це не означає, що нехворощанська команда вибуде із боротьби за верхні місця в таблиці. Просто тепер гравці будуть ще більш вмотивованими.

І напевно що дасть бій усім суперникам руденківська «Зоря-2», яка минулого року вилетіла із «вишки». У першому ж турі команда нещадно розбила галущиногреблянський «Гетьман»: 11:2. Хоча наступні перемоги можуть бути не такими легкими, а суперники будуть не менш амбіційними. Решта матчів другої ліги закінчилися із такими рахунками: «Чкалова» — «Старс» — 5:4, «Ворскла» — «Кернел» — 3:2.

Результати матчів третьої ліги: «Оріль-2» — «Козубівське» — 10:4, «Маяк-2» — «Сокіл-2» — 10:3, «Штурм» — «Дружба» — 13:3, «Полузір’я» — «Омега-2» — 8:2, «Ворона» — «Лідер» — 7:2.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2015, 10:38 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. зоря / 6 листопада 2015, 12:25
темп норм
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації