Вхід | Реєстрація

Маджари чи Підгір’я?

Маджари чи Підгір’я?

У Новосанжарській селищній раді відбулося чергове засідання комісії з перейменування вулиць. На ньому учасники розглянули ще кілька варіантів нових назв. Проте важливих рішень не приймали, залишивши це новообраним депутатам.

Засідання відбувається за тиждень до виборів, тому доволі прогнозовано комісія не збирає потрібного кворуму. Секретар селищної ради Тетяна Шинкаренко одразу уточнює — у зв’язку із цим можна розглянули надіслані пропозиції, проте приймати якісь рішення, навіть рекомендаційні, немає можливості.

Так, на початку засідання Тетяна Миколаївна зачитує лист мешканців провулку Радянський, у якому люди прохають взагалі не перейменовувати їх провулок. По-перше, у зв’язку із тим, що на це потрібні значні кошти, по-друге, що назва провулку пов’язана не з Радянським Союзом, а зі словом «рада» — місцева, Верховна чи якась інша.

— Ми досліджували це питання. Що стосується витрат на перейменування, то вони складуть не тисячі, а, скоріше, сотні гривень. Адже першочергово потрібно буде лише змінити таблички із назвами вулиць, — констатує Валентин Івашина, коментуючи першу частину листа. — Щодо змін у картах, технічній документації — то це більш віддалені платежі.

Щодо того, аби не перейменовувати Радянський (чи інші провулки і вулиці з подібними назвами), висловився колишній селищний голова Анатолій Віблий.

— Ми можемо прийняти цей лист до відома. Але закон є закон і перейменовувати все одно доведеться!

У продовження засідання Тетяна Шинкаренко зачитує лист від мешканки Маріуполя Наталії Кучугури, яка пропонує повернути Піонерській нібито історичну назву: Підгір’я. Жінка у листі повідомляє, що саме так називали район Маджар у період Другої світової війни. Принаймні, така назва зазначена на листівці, яку пересилав своїй дружині її родич Іван Кучугура.
Утім, Валентин Івашина ставить під сумнів таке твердження і зауважує, що у історичних довідках чи документах назва Підгір’я не зазначається. Натомість у картах Нових Санжар, датованих ще 1889 роком, цей мікрорайоні названий Мамеджари. Нагадаємо, на попередньому засіданні комісії було прийняте рішення перейменувати вулицю Піонерську на Маджарянську.
Також членам комісії та запрошеним на засідання зачитують лист представника ветеранської організації Михайла Білика. У ньому він прохає поставитись до перейменування максимально відповідально і обов’язково увіковічнити в назвах вулиць пам’ять визволителів Нових Санжар. Зокрема, назвати одну з вулиць на честь Першого механізованого корпусу Степового фронту, який звільняв селище від німецьких окупантів. Також у листі були пропозиції назвати вулиці іменами колишнього багаторічного керівника експедиції глибокого буріння Івана Петрука та колишнього головного лікаря районної лікарні Онисима Чернова.

На засіданні комісії заслухали всі пропозиції. Проте констатували: приймати рішення буде вже новообраний склад ради. І відбудеться це не раніше 7 листопада, коли рада може вперше зібратися у новому складі.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2015, 12:26 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації