Вхід | Реєстрація

Перша сесія: швидко, спокійно і без скандалу

Перша сесія: швидко, спокійно і без скандалу

У п’ятницю відбулася перша сесія Кобеляцької міської ради нового скликання.

У сесійному залі, окрім новообраних депутатів, зібралися ще близько трьох десятків кобелячан. Частина із них, судячи з букетів, які вони тримали в руках, прийшли привітати Олександра Копельця, котрий став міським головою.

Як і належить, сесію відкрила голова міської виборчої комісії Людмила Салогуб. На початку своєї промови вона поінформувала про перипетії виборчого процесу в Кобеляках. Зокрема, нагадала, що за 26 депутатських мандатів боролися 259 громадян. На посаду міського голови було десять претендентів.

Після цього Людмила Салогуб розповіла про склад нового депутатського корпусу. У складі нової ради працюватимуть 18 чоловіків та 8 жінок. Наймолодшому депутату 31 рік, найстаршому — 79. Середній вік міського депутата — 45 років. У складі нової ради є й своєрідні старожили. Віктор Фесюра вже втретє став міським депутатом, Сергій Галушко — вчетверте, Микола Хоменко був обраний п’ятий раз поспіль. Ну, а справжнім рекордсменом став Василь Фещенко. Його обирають депутатом уже всьоме. Досягнення Фещенка всі присутні привітали гучними оплесками.

Представивши депутатів, Людмила Салогуб оголосила про початок повноважень нового міського голови Кобеляк Олександра Копельця. І одразу передала слово йому. Олександр Копелець у своєму першому виступі був не надто багатослівний. Він подякував усім, хто за нього голосував, і висловив сподівання на співпрацю з депутатами. Також Копелець попросив передати запрошення до співробітництва і керівникам їх партій. А після цього оголосив перерву в роботі сесії, сказавши, що повідомить про продовження роботи депутатського зібрання дещо пізніше. Отримавши свою долю аплодисментів, міський голова запросив на першу нараду працівників міськради. При цьому він обмовився. Копелець сказав:

— Запрошую апарат рай… міськради.

 

«Бійні» за посади не буде

І Олександр Копелець, і депутати того дня не були особливо щедрими на коментарі. Натомість, охоче спілкувався із пресою Микола Теренін, котрий вважає себе громадським активістом. Микола Валерійович без зайвої скромності назвав себе «видатним діячем двадцятого і двадцять першого століть» і пообіцяв втричі ретельніше контролювати роботу нової міської влади. Також він дав триста днів новому міському голові для отримання реальних результатів роботи. І нагадав, що в разі неефективної роботи очільника і депутатів, їм можна ініціювати процес відставки.

Потрібно відзначити, що напередодні сесії та й по її закінченні серед кобелячан точилися розмови щодо можливих кадрових змін у складі керівництва міськради. Адже в раді є дві виборні посади: секретаря та заступника міського голови. Першого обирають таємним голосуванням, другого — відкритим. Кандидатури на ці посади вносить міський голова. Чимало депутатів і звичайних кобелячан очікували своєрідної «бійні» при вирішенні кадрових питань. Головне питання, яке багатьох цікавило, — чи виберуть секретарем міськради Сергія Галушка. Адже «поставити» на цю посаду «свою» людину Копельцю зовсім непросто: від його політичної сили у раду пройшли лише три депутати. Ось тут і могла виникнути перша інтрига і навіть перший конфлікт. Але цього не сталося. І не станеться.
Ще напередодні сесії Сергій Галушко зробив заяву для преси. Він сказав:

— Я вже прийняв рішення не брати участі у виборах секретаря міськради. Хоча не буду приховувати, мав зустрічі із кількома депутатами, які обіцяли мені цілковиту підтримку. Та рішення вже було прийняте. Поясню, чому вирішив саме так. У Кобеляках змінився міський голова. Ні для кого не є секретом, що в міській раді практикувався командний стиль роботи. І я, і заступник міського голови Олександр Письмак працювали в одній команді з Олександром Ісипом. Зараз Олександр Михайлович не очолює міську раду, тому і я, і Олександр Письмак прийняли рішення піти у відставку. Ми вже навіть і трудові книжки, і свої речі з кабінетів забрали. Думаю, що це правильно. Одна команда змінила іншу — нормальний європейський принцип. Є влада, є опозиція. Влада приймає рішення, опозиція її контролює. Крім того, ми демонструємо всім, що не тримаємося зубами за посади.

Щоправда, заява Сергія Галушка ще не означає, що конкуренція в боротьбі за посади остаточно зникла.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2015, 23:06 | Кобеляки | Політика
1. гість / 10 листопада 2015, 20:40

Коментар видалено за порушення пункту 2.2, 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації