Вхід | Реєстрація

Заяву Матюхова залишили без розгляду

Заяву Матюхова залишили без розгляду

Минулого тижня відбулося судове слухання з приводу заяви щодо скасування рішення Кобеляцької міськради про тимчасове розміщення й зберігання відходів на вулиці Червоноармійській.

Позовну заяву до районного суду написав колишній депутат міської ради Роман Матюхов. Чоловік вважає, що рішення виконавчого комітету міськради № 949 від 16.08.2012 року «Про тимчасове розміщення й зберігання побутових відходів» суперечить Закону України «Про місцеве самоврядування». Щоб підтвердити свою заяву, Роман Матюхов спирається на пункт 38 статті 26 цього ж закону. У ньому говориться, що питання розміщення побутових відходів на території міста вирішується на пленарних засіданнях міської ради. Крім того, чоловік зазначає, що у листопаді 2013 року на підставі листа районного прокурора Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку щодо вимог природоохоронного законодавства на вулиці Червоноармійській. Під час обстеження було виявлено ряд порушень, які й досі залишаються не усунутими.

Зі сторони відповідача на суд ніхто не з’явився.

Під час судового засідання суддя Ірина Омельченко з’ясувала, що у позивача відсутнє посвідчення депутата міської ради. Роман Матюхов пояснив:

— У документі значилось, що строк моїх депутатських повноважень завершився у березні цього року. До того ж уже обраний новий склад депутатів.

Після цього суддя оголосила перерву. Повернувшись до залу, Ірина Омельченко винесла ухвалу, у якій значилося, що відповідно до пункту 1 частини 1 статті 155 КАС України, позовна заява, подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, залишається без розгляду. Роман Матюхов має право оскаржити ухвалу до Харківського апеляційного адміністративного суду, подавши апеляційну скаргу.

Після завершення судового засідання чоловік сказав, що напише повторну заяву, але вже в якості жителя міста.

Ситуацію з цього приводу прокоментував екс-секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко:

— Уповноваженим від міської ради був Олександр Письмак. Та в нього завершився строк нотаріального доручення. Він звільнений із займаної посади. Тобто, доки таку людину не призначать, інтереси міськради представлятиме голова. Із приводу рішення виконавчого комітету, то воно було законним. У пункті 7 статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування» сказано, що до відання виконавчих органів міських рад належать визначення території для розміщення відходів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2015, 12:13 | Кобеляки | Суспільство
1. Миролюб / 13 листопада 2015, 09:06
3.Опаньки
«Рібята, та Іра Омельченко ніколи не прийме заяву проти Копельця. Аби мером був Ісип, було б друге діло.»

А при чому тут Копелець? Це взагалі якісь понти, а не позов і суд. Ждали два року доки мер не мер і депутати не дупутати і вирішили "концерт" для обивателів влаштувати. Матюхов тепер тіпа герой, хоч і не депутат. Ісип хотів би вирішити питання, так депутати щось там не зробили, які вже зовсім і не депутати. Тепер все на Копелця б звалити, так і він тут ні при чім, бо ще й в кріслі не всівся толком.
2. Опаньки / 14 листопада 2015, 11:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17.Миролюб
«і. Може Іра і позвонила, може і спитала, але це вже "друга історія". І це Іра сама взяла собі ту справу? Чи Копелець "керує" судовим компютером і головою суду. Це вже інший корумпований шалман вимальовується і Копелець тут знову ні при чім.»

Да валєрамиродуп ти таки дебіл. сАм пишеш, що корумпований шалман у суді вимальовується. Сам пишеш що Іра можливо подзвонила копельцю. Да він сам компютером у суді не керує. Але там є Іра і Таня і вони керують. І робиться це елементарно. Всі інші йдуть у відпустку чи ще кудись і "жирні" справи, в тому числі і звязані із Сам Самичом компютер ділить між Ірою Танею.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації