Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах писали диктант разом із Польщею, Китаєм та Австралією

У Нових Санжарах писали диктант разом із Польщею, Китаєм та Австралією

9 листопада новосанжарці вперше приєдналися до радіодиктанту національної єдності. Цього року він проходив уп’ятнадацяте.

На 10:10 усіх охочих долучитися до заходу запрошували в бібліотеку. На вході був прикріплений плакат: «Приєднуйтесь! Ми не перевіряємо грамотність, а єднаємося навколо мови!»

Сама акція проходила в читальному залі на другому поверсі під керівництвом бібліотекаря Тамари Паттієвої. Щоправда, бажаючих доєднатися до цієї події виявилося не так багато: близько 15 чоловік. Після технічних неполадок лишилися тільки найстійкіші, а написали радіодиктант… аж о 12:00.

І хоч захід пройшов не без ускладнень, але початок цій традиції таки покладено.Сподіваємося, що наступного року радіодиктант прийдуть писати більше людей і все обійдеться без пригод, як цього разу.

Незважаючи на все, учасники радіодиктанту не пошкодували, що прийшли. Учасники змогли долучилися до тієї потужної енергетичної єдності українців, яку зумовила ця акція до Дня української писемності та мови. Усі відчули себе учнями на уроці української мови, де могли перевірити свою грамотність та подумати над удосконаленням знання мови.

Потрібно зауважити, що в цій події брали участь українці не тільки в межах, а й поза межами України. Зокрема, в Польщі, Австралії і  навіть в Китаї. Диктант також було перекладено на мову жестів для глухонімих. Велася не тільки радіотрансляція диктанту, як у минулі роки, а й телетрансляція.

 


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2015, 17:24 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації