Вхід | Реєстрація

Слово про Бориса Олійника

Слово про Бориса Олійника

Новосанжарські поети та письменники вкотре зібралися разом, щоб поспілкуватися та обмінятися поетичним словом. Цього разу зустріч молоді була присвячена земляку, Борису Олійнику, видатному українському поетові, якому нещодавно виповнилося 80 років.

8 листопада о 16:00 у Новосанжарській центральній бібліотеці відбулася чергова зустріч літературно-молодіжного об’єднання «Товариство Вільних Духом». Цього разу творчі особистості вирішили обговорити величну постать Бориса Олійника, який нещодавно святкував свій солідний ювілей.

Ведучою літературного зібрання, як уже традиційно склалося, була бібліотекар Тамара Паттієва. Вона і ознайомила присутніх з біографією поета. Потім учасники заходу декламували його поезії. Лунали такі вірші, як «Повернися», «Ринг» та ін. Зокрема, можна було почути і улюблену українським народом «Пісню про матір», яку одна з молодих поетес  виконала акапельно.

Також на зустрічі зауважили, що великий поет не тільки пише вірші, публіцистику та перекладає, а й є політиком, філософом та патріотом. Приміром, саме він повстав проти зняття з паспорта графи національної приналежності, саме завдяки йому було прийнято закон про українську мову ще за радянських часів, яким користується Україна й досі. Саме він ще 1988 року на Всесоюзній конференції КПРС поставив чітку вимогу розкрити все звірство голодомору 33‑го та поіменно засвітити його творців. Він також є одним із фундаторів Українського фонду культури. І це лише крапля його заслуг перед Україною. Один з присутніх зауважив, що Борис Олійник несправедливо виключений із шкільної програми, адже хоч і був у лавах комуністів, але тоді був складний час. Та, не дивлячись на це, поет притримувався української лінії, захищаючи та підтримуючи інтереси українців.

Після читання віршів поета, власне, продовжували обмінюватися враженнями про особистість Бориса Олійника, наголосивши, що маємо за честь бути земляками такої масштабної постаті. І варто частіше перечитувати твори живого класика. Вони дуже різножанрові, глибокі та заслуговують особливої уваги.

Після цього учасники літературного зібрання читали вже свої власні вірші та оцінювали творчість колег.

Наприкінці зустрічі учасники «Товариства Вільних Духом» обрали нову тему для наступного зібрання: «Еротична поезія». Зустріч відбудеться через місяць.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2015, 11:21 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації