Вхід | Реєстрація

В Кременчуцькій виховній колонії запроваджено просвітницько-профілактичну програму «Вибір»

В Кременчуцькій виховній колонії запроваджено просвітницько-профілактичну програму «Вибір»

З 11 по 13 листопада для вихованців Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області провели тренінгові заняття за просвітницько-профілактичною програмою «Вибір - 10». Науково-обгрунтована програма «Вибір» спрямована на первинну та вторинну профілактику ВІЛ/СНІДу, наркоманії, ризикованої поведінки та злочинності в молодіжному середовищі.

Інтерактивне навчання відбулось за участю Голови Ради центру профілактики «Вибір» Валерія Рябухи, старшого викладача кафедри загально-юридичних дисциплін Чернігівської юридичної академії Державної пенітенціарної служби України Дмитра Шевченка та курсантів вказаного навчального закладу Оксани Семенцової та Владислава Остапчука.

Впродовж трьох днів тренери провели цікаві та пізнавальні уроки в ігровій формі, спрямовані на розвиток вміння хлопців приймати свідомі стратегічні рішення в інтересах власного майбутнього. Рішення, які співпадають з очікуванням суспільства і прагненням тих людей, яких люблять хлопці, це: батьки, рідні та близькі. Заняття були спрямовані на позитивний розвиток підлітків, підсилення тих рис характеру, що допоможуть молодим людям бути успішними та самодостатніми на життєвому шляху, зробити внесок в розвиток суспільства.

Десять базових сесій були направлені на протидію викликам злочинності, наркоманії, ВІЛ/СНІДу, формування у хлопців лідерських навиків, норм поведінки та цінностей.

Інтерактивна тренінгова форма проведення занять відразу захопила увагу та інтерес підлітків.  Хлопці визначали різницю між поняттями «вибір» та «відповідальний вибір», та на кого покладена відповідальність робити вибір. Вихованці ділилися роздумами, як вибір однієї людини впливає на інших, як зробити так, щоб інтереси кожної особистості і оточення співпадали. В ігровій формі підлітки розглядали можливі варіанти прийняття відповідальних рішень, зважували наслідки  своєї поведінки.

Під час перегляду відеороликів та інтерактивної гри «Відгадай»  підлітки обговорювали поняття «ризик» та «ризикована поведінка», негативні наслідки вживання наркотичних та алкогольних речовин. В робочих групах «Сніговий барс», «Веселі хлопці», «Джамба» хлопці малювали, а потім презентували своє бачення негативних впливів на молодий організм алкоголю, наркотиків та тютюнопаління.

Відео-ролик «Для того, щоб любити життя» показав юнакам історії з життя ВІЛ-інфікованих людей. Тренери розповіли учасникам в якому році вперше зафіксовано випадки захворювання на СНІД, скільки людей інфіковано в Україні, що спостерігається у особистості відразу після інфікування, скільки відсотків ВІЛ-інфікованих спостерігається у 15-18-річному віці, яка відповідальність покладена на ВІЛ-інфікованих людей, шляхи зараження та передачі  ВІЛ.

Особливо захоплюючою вийшла сесія за темою «Конфлікти та наслідки». Хлопці навчалися управляти гнівом, ефективним методам вирішення суперечностей та вирішувати конструктивно конфліктні ситуації під час розігрування сценок та ситуативних завдань.

Тренери поділилися із юнаками пізнавальними «рецептами» дружби, поваги та кохання. Розповіли про норми права та норми моралі. Під час гри «Принцеса, лицар і дракон» вихованці вдосконали свої знання про види правової відповідальності.

Підлітки також малювали свої плани на майбутнє, розповідали один одному,  що вони планують змінити та як побудувати своє життя. Розглядали, як досягти своїх мрій та бажань, як розвити комунікативні особистісні якості.

По закінченню трьоденного тренінгу всі учасники отримали сертифікати та солодкі призи.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2015, 10:32 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації