Вхід | Реєстрація

Відбулася 1 сесія районної ради 7 скликання

24 листопада відбулася 1 сесія районної ради 7 скликання.

На сесію з 34 обраних депутатів прибули 31. Були також присутні селищний, сільські голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій, представники засобів масової інформації.

Голова районної виборчої комісії Тетяна Гусак проінформувала  про підсумки виборів депутатів Новосанжарської районної ради сьомого скликання.

Відповідно до частини третьої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з моменту визнання повноважень депутатів районної ради нового скликання для подальшої роботи рада обрала тимчасову президію з числа депутатів районної ради в такому складі:

1.Деменко Наталія Анатоліївна - депутат від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

2.Васюта Михайло Васильович - депутат від Новосанжарської районної організації Аграрної партії України

3.Верба Рита Володимирівна - депутат від Новосанжарської районної в Полтавській області організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»

4.Павліченко Роман Павлович - депутат від Новосанжарської районної партійної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ СЕРІЯ КАПЛІНА».

За рішенням робочої групи, беручи до уваги найбільшу кількість представницьких мандатів від політичної сили Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», вести пленарне засідання було доручено депутату районної ради від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Деменко Наталії Анатоліївні.

Секретарем першої сесії районної ради сьомого скликання було обрано депутата від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Краснюк Марію Тимофіївну.

На розгляд сесії були внесені такі питання порядку денного:

Про затвердження порядку обрання голови Новосанжарської районної ради сьомого скликання.

Про обрання голови Новосанжарської районної ради сьомого скликання.

Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування голові Новосанжарської районної ради.

Про умови оплати праці голови Новосанжарської районної ради.

Згідно з частиною першою статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» голова районної ради обирається районною радою шляхом таємного голосування з числа її депутатів на строк повноважень ради.

Депутатами була внесена тільки одна кандидатура на посаду голови районної ради - Геннадія Супруна.

У своєму виступі кандитат на голову районної ради Геннадій Супрун привітав всіх депутатів з високою довірою виборців, обранням депутатами районної ради, а також привітав Лебедина Юрія Яковича та Красюка Василя Федоровича з обранням депутатами обласної ради.

Наголосив, що основою своєї діяльності, у випадку обрання на посаду голови районної ради, вбачає у забезпеченні конституційних прав громадян, можливості бути господарем на своїй землі, мати гідний рівень життя та надійний соціальний захист, а досягатись це буде законною, прозорою, зрозумілою і спрямованою на охорону прав і свобод кожного жителя району діяльністю.

Зауважив, що діяльність депутатського корпусу, постійних комісій та виконавчого апарату ради буде спрямовуватись на системний, відповідальний, професійний підхід до вирішення проблем, з урахуванням інтересів кожного мешканця, підприємства, організації, установи.

Пріоритетом в діяльності буде відстоювання інтересів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади, а саме збереження Новосанжарського району як самостійної, окремої адміністративно-територіальної одиниці Полтавської області; передачу всіх повноважень виконавчої влади органам місцевого самоврядування та створення виконавчої структури на рівні району; сприяння територіальним громадам району розпоряджатися земельними ресурсами в межах своєї території, майном та об’єктами, що перебувають в їх комунальній власності.

В своїй роботі пообіцяв активно підтримуватиму ті реформи, які спрямовані на соціальний захист громадян та покращення рівня життя пересічного громадянина, на збереження та вдосконалення мережі навчальних закладів, зміцнення їх матеріально-технічної бази, відродження історичних традицій, на підтримку ініціатив щодо розвитку культурного середовища, на забезпечення ефективного і доступного медичного обслуговування мешканців району.

Висловив вдячність всім депутатам, представникам органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, хто допомагав порадою, підтримкою чи навіть просто добрим словом.

Висловив побажання, щоб кожен, хто пройшов випробування владою, разом з тим залишався відкритим, простим і доступним до людей.

Насамкінець побажав всім депутатам плідної роботи, і подальшої плідної співпраці.

Депутат Віктор Сидоренко у своєму виступі повідомив, що на загальних зборах районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» на посаду голови районної ради було исунуто і одностайно підтримано кандидатуру Геннадія Супруна, як відповідального, вимогливого керівника, який прислухається до порад, виважено приймає всі рішення і завжди готовий допомогти. Зауважив, що Геннадій Супрун, при підтримці депутатського корпусу, виконає всі поставлені перед ним завдання.

Для організації проведення таємного голосування була обрана лічильна комісія в такому складі:

1.Борсук Оксана Вікторівна – депутат від Новосанжарської районної в Полтавській області організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»

2. Васюта Володимир Володимирович – депутат від Новосанжарської районної організації Аграрної партії України

3. Дігтяр Андрій Васильович – депутат від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

4. Курило Галина Василівна – депутат від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

5. Кутенко Яніна Миколаївна – депутат від Новосанжарської районної партійної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ СЕРІЯ КАПЛІНА»

6. Маслей Василь Васильович – депутат від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

7. Шеремета Ніна Володимирівна – депутат від Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Після таємного голосування голова лічильної комісії Галина Курило оголосила результати, за якими всі присутні 31 депутат відділи свій голос за Геннадія Супруна.

Голова районної ради Геннадій Супрун подякував всім депутатам за підтрику і продовжив роботу сесії.

Депутати розглянули останні три питання:

Про утворення постійних комісій районної ради.

Про затвердження Положення про постійні комісії Новосанжарської районної ради.

Про обрання складу постійних комісій районної ради.

Всі питання порядку денного були одноголосно підтримані депутатами.


Автор: Новосанжарська районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2015, 16:23 | Нові Cанжари | Політика
1. село / 24 листопада 2015, 18:30
голосували не за гену,а за Лебедина
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації