Вхід | Реєстрація

Страхування майна, доки грім не грякнув

Страхування майна, доки грім не грякнув

Українці, як відомо не належать до числа тих народів, котрі вважаються найбільш законослухняними і дисциплінованими. Не можна назвати більшість співвітчизників і «продуманими» чи «прорахованими» людьми. Згідно із віковічною слов’янською традицією українці переважно сподіваються на легендарне «авось» або у суто вітчизняному варіанті цього слова, на те, що «якось воно пронесе».

Саме тому страхування майна чи навіть життя не надто популярне в нашому народі. Звичайно ж своїй безвідповідальності більшість людей знаходять просте і зрозуміле виправдання. Вони посилаються на відсутність вільних грошей у сімейному бюджеті. При цьому витрачаючи на покупки супердорогих і зовсім непотрібних більшості смартфонів тисячі, а інколи й десятки тисяч гривень.

Як свідчить досвід страховиків, зокрема фахівців із компанії «ВУСО» більшість наших співгромадян, «хрестяться», тобто звертаються за їх послугами, лише після настання якихось надзвичайних ситуацій. І обирають найдешевший вид страхування. Між тим просто зайшовши на сайт vuso.ua/ua/strahuvannja-maina можна знайти десятки варіантів страхування одного лиш майна. А є ж ще й «автоцивілка», КАСКО, медичне та туристичне страхування. Та подібні послуги у їх повному обсязі замовляють одиниці. В основному мова йде про представників так званого «середнього класу», тобто людей, котрі відносно чесно заробили свої гроші, мають легальний бізнес і дуже дорожать своїм майном. Ці люди страхують і своє майно й життя та здоров’я.

Та справжній бум страхування, як правило спостерігається в тих місцях чи регіонах, де раптом виникли форс-мажорні обставини. В основному це пов’язано із стихійним лихом. Варто в якійсь місцині пронестися смерчу або виникнути повені, як частина людей із числа тих, кого лихо обминуло, починають згадувати про страхові компанії. І в цьому селі, місті чи районі різко збільшується кількість бажаючих застрахувати своє майно. Особливо, коли люди бачать, що їх більш продумані і завбачливі земляки отримують відшкодування. А це відбувається майже у ста відсотків випадків.

Потрібно відзначити, що з появою можливості застрахуватися через інтернет, кількість бажаючих скористатися послугами страхових компаній дещо зросла. Таки є в Україні люди, котрі досить ефективно використовують можливості, що надають сучасні засоби комунікації. Та все ж більшість земляків, на жаль, як і раніше чекають, коли ж отой знаменитий грім грякне.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2015, 13:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації