Вхід | Реєстрація

Олександр Паліївець став кращим голкіпером

Олександр Паліївець став кращим голкіпером

Кобеляцька команда «Лідер» зайняла друге місце у всеукраїнському турнірі.

З 23 по 26 листопада на базі комплексу «Іскра» Кобеляцької дитячо-юнацької спортивної школи проходила Першість України з футзалу серед юнаків 2006 року народження.

Як розповів тренер кобеляцьких футзалістів Сергій Калитка, змагання такого рівня вперше проводяться для дітей цієї вікової групи:

—Та не дивлячись на це, за звання найсильніших змагалися аж сім команд: ФК «Вишневе» (Вишневе, Київської області), «Дунай» (Ізмаїл, Одеської області), ФК «Арсенал» (Київ), ДЮСШ-7 ІСТА (Дніпропетровськ), «Іллічівець» (Іллічівськ, Одеської області). Честь Кобеляк відстоювали одразу дві команди: мої вихованці «Лідер-1» (2006 року народження) та «Лідер-2» (2007 року народження, тренер Віктор Білорибець). Погодьтесь, що географія учасників доволі різноманітна. Крім того, за чотири дні до початку турніру від участі відмовилась львівська команда «Інтер».

На урочистому відкритті змагань побувала голова райдержадміністрації Таміла Шевченко і завідуюча відділом освіти Наталія Коваль. Вони побажали учасникам успіхів і спортивних перемог.

— Змагання проходили за коловою системою, — говорить Сергій Калитка. — У перший день моїм підопічним довелося зустрітися із земляками. Цю гру вони завершили з рахунком 10:1 на свою користь. Наступний матч програли футбольному клубу «Вищневе» — 1:4. Напевно, після попереднього виграшу хлопці трішки розслабились і це сказалося на їх діях у захисті. Три помилки в обороні — і три голи поспіль у наші ворота.

Такий результат абсолютно не влаштовував кобелячан, тому в поєдинку проти ізмаїльського «Дунаю» вони мобілізували всі свої сили. І переграли одноліток — 7:4.

Зі слів кобеляцького тренера, цей матч став переломним моментом. У наступній зустрічі «лідерівці», упіймавши кураж, каменя на камені не лишили від вихованців дніпропетровської ДЮСШ — 9:0.

Та найважчий матч був попереду.

— У останній турнірний день ми зустрілися з «арсеналівцями», — продовжує Сергій Калитка. — Ця гра вирішувала, хто посяде друге і третє місця. Хлопці розуміли, що проти них виступає сильний суперник, але це не вплинуло на їх бажання перемогти.

Протягом двох таймів кобелячани відзначились сімома забитими м’ячами у ворота киян, ті ж спромоглися відповісти лише трьома.

— Тут належне треба віддати і самим футзалістам, і тренерському складу, — підсумовує Сергій Іванович. — Прекрасно відпрацьовували на результат Даніїл Савчук, Іван Тараненко, Андрій Зеленцов, Владислав Годжалов та Роман Овчінніков. А наш воротар Олександр Паліївець, не зважаючи на перенесену хворобу, чітко діяв у захисті воріт. До речі, організатори заслужено визнали Олександра кращим голкіпером турніру. Хотілося б подякувати за допомогу в підготовці спортсменів моєму колезі Василю Петренку. Дякую батькам, які активно підтримували та вболівали за своїх дітей.

Також за «Лідер-1» грали: Микола Голтвянський, Олександр Назарьов, Максим Мирний, Данило Мирний, Сергій Котенко, Артем Бочаров, Назар Стовба та Олег Дацко.
Переможцем змагань стала команда ФК «Вишневе» . Команди-учасниці Першості України з футзалу були нагороджені грамотами й відзнаками.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2015, 10:22 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації