Вхід | Реєстрація

«Червоні державні акти необхідно внести в реєстр»

«Червоні державні акти необхідно внести в реєстр»

На черговій раді ветеранів присутні говорили про зміни в земельному законодавстві.
Землевпорядник Кобеляцької міської ради Віталій Савенко розповів, що за останні роки до Земельного кодексу України було внесено багато змін:

— Згідно законодавства, земельна ділянка підлягає обов’язковій реєстрації в органах юстиції. Якщо земля під вашим будинком не приватизована, то вам необхідно звернутися до землевпорядників міської ради. Ми допоможемо написати заяву, яка протягом місяця буде розглянута на виконавчому комітеті. Виконком надасть дозвіл на виготовлення технічної документації землеустрою. Її можна виготовити у будь-якій проектній організації, яка має на це ліцензію. Із технічною документацією ви звертаєтесь у відділ Держгеокадастру в Кобеляцькому районі. Остаточним документом буде реєстрація у відділі юстиції.

Щодо отримання нових земельних ділянок, то Віталій Анатолійович пояснив, що у першу чергу їх надають військовим, які проходять службу в зоні АТО. За три місяці цим правом скористалися 24 військовослужбовці. Хоча, згідно статей 116, 118 та 120 Земельного кодексу, право звернутися в міську раду, щоб отримати землю, має кожен громадянин України. При умові, якщо він раніше ним не скористався. Для цього необхідно подати заяву і викопіювання із місцем розташування земельної ділянки. Вона буде розглянута міськими депутатами на сесії.

— Пріоритет в отриманні земельної ділянки мають молоді сім’ї, — говорить Віталій Савенко. — Та, у зв’язку з тим, що у центральній частині міста земель для будівництва не лишилось, вони можуть отримати ділянку в мікрорайонах Ведмедівка, Заворскло та інших окраїнах.

Окремо землевпорядник міської ради зупинився на землях для городництва. З його слів, при необхідності міськрада може виділити масив, де жителі міста займатимуться овочівництвом. Такі землі надаються лише в користування, а не у власність.
Також землевпорядник повідомив, що в межах міста міська рада надає земельні ділянки для ведення комерції і промислової діяльності. Та необхідною умовою у їх отриманні є участь в аукціоні.

— На цьому тижні міськрада провела такий аукціон, на якому була продана комерційна земельна ділянка по вулиці Дніпропетровській, — зазначив Віталій Савенко.
Для всіх присутніх Віталій Анатолійович наголосив:

— Тим, у кого на руках залишилися червоні державні акти, необхідно внести їх у реєстр до публічної карти. Ці акти посвідчують ваше право власності, але не дають змоги зробити якусь нотаріальну дію. Наприклад, договори дарування, міни, продажу. Тому що в часи, коли видавалися червоні акти, не існувало реєстру. До того ж проміри робились в умовних координатах. Тепер земельні ділянки визначаються в державній системі координат, накладаються на публічну карту і вносяться до реєстру. Лише після цього із землею можна проводити якісь дії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2015, 10:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації