Вхід | Реєстрація

Реконструйований корпус Горбанівського геріатричного пансіонату введуть в експлуатацію 25 грудня

Реконструйований корпус Горбанівського геріатричного пансіонату введуть в експлуатацію 25 грудня

Вже 20 грудня у першому корпусі Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці будуть закінчені всі будівельні роботи. Про це представник ТОВ «Будгазконсалтинг», який є генеральним підрядником, повідомив голові Полтавської ОДА Валерію Головку під час об’їзду об’єктів, що споруджуються коштом Державного фонду регіонального розвитку.

На сьогодні роботи з термомодернізації будівлі виходять на фінішну пряму. Нагадаємо, що кошторисна вартість робіт становить понад 7 мільйонів гривень. 3 них 3, 3 мільйона — це кошти фонду регіонального розвитку; обласного бюджету — 2, 1 мільйона; субвенція — 2, 7 мільйона гривень. За ці кошти у будівлі зроблено утеплення зовнішніх стін, покрівлі, перекриття над підвалом, замінено вікна та двері на енергозберігаючі, автоматизовано тепловий пункт та повністю замінено систему опалення.

Роботи ще не завершені, проте ефект термомодернізації вже помітно: у реконструйованому корпусі зараз значно тепліше, ніж у сусідьому. Коли ж усі роботи буде виконано, то згідно з розрахунками енергетичного аудиту, потреба у теплі на опалення блоку становитиме 158 кВТ (до модернізації — 271 кВт).

Валерій Головко зауважив, що на офіційне введення в експлуатацію модернізованого корпусу (заплановане на 25 грудня) у Горбанівку запросять і депутатів новообраної обласної ради, насамперед профільної комісії.

— Ми прозвітуємо про використання бюджетних коштів, — пояснив очільник області. — І запропонуємо продовжити термомодернізацію цього соціального закладу за умов співфінансування, коли частину коштів виділяє держава, а частину — обласний бюджет. Плануємо залучити вже новий депутатський корпус до подальшої реконструкції цього соціального закладу. Адже термомодернізувати потрібно і другий корпус. А ще необхідно зробити ремонт у самій будівлі, кімнатах, де мешкають ветерани, оскільки ремонт у пансіонаті не робився років двадцять.


Автор: Надія Діденко, прес-секретар голови Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2015, 17:14 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації