Вхід | Реєстрація

Про результати фінансового аудиту Державного підприємства „Полтавський комбінат хлібопродуктів”

Аудитори Державної фінансової інспекції в Полтавській області, провели плановий державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства „Полтавський комбінат хлібопродуктів”.

Аудиторським дослідженням охоплений період діяльності підприємства з 01.01.2012 по 31.10.2015.

Так, основна мета діяльності ДП „Полтавський КХП” полягає у виробництві та реалізації борошномельної продукції. Аудит засвідчив, що результатом діяльності підприємства у 2012 та 2014 роках був чистий прибуток у розмірах: 687 тис. грн та 334 тис. грн, у 2013 році - збитки у сумі 126 тис. грн. В той же час, аудит виявив ряд факторів та недоліків, які мали негативний вплив на господарську діяльність ДП „Полтавський КХП”.

Зокрема, підприємство не забезпечує достатніх результатів претензійно-позовної роботи, що має наслідком зростання обсягів дебіторської заборгованості, в тому числі простроченої, безнадійної до стягнення в сумі 1320,4 тис. грн, що в подальшому може призвести до втрат.

Крім цього, підприємство не скористалося правом стягнення штрафних санкцій у разі невиконання умов укладених договорів, що призвело до розрахункових втрат, на загальну суму 34,6 тис. грн.

На території філії підприємства - Хлібної бази №88, з 1994 року розпочато будівництво складу готової продукції та газорозподільного пункту житлового масиву, на яке витрачено 32,7 тис. грн. Однак, на дату проведення державного аудиту зазначені об’єкти будівництва перейшли до когорти „довгобудів” та зазнають руйнації, що підтверджує невиважені управлінські рішення щодо початку будівництва.

За результатами державного фінансового аудиту керівництву ДП „Полтавський КХП” рекомендовано перелік заходів для підвищення ефективності управління державним майном та покращення результатів діяльності підприємства.


Автор: Прес-служба Держфінінспекції в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2015, 18:07 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації