Вхід | Реєстрація

Конкурс «Нумо, хлопці-козаки!» відбувся в Кременчуцькій виховній колонії

Конкурс «Нумо, хлопці-козаки!» відбувся в Кременчуцькій виховній колонії

5 грудня в Кременчуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відбувся конкурс  «Нумо, хлопці-козаки!». Козацьку силу, розум та кмітливість демонстрували три команди: команда вихованців колонії «Незламні», студентів педагогічного коледжу «West» та учнів інтернату ім. А.С. Макаренка «Соколи».

Захід провели з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України та з метою виховання у підлітків національної свідомості, патріотизму,  почуття гідності за свою державу,  народ, родину, розвитку вміння працювати в колективі, логічного мислення та уважності.

Святкового дня учасники змагань показали свою сміливість і кмітливість, дотепність, вміння, знання історії та культури.

Чимало нового і цікавого вболівальники та журі дізнались про учасників команд під час першого конкурсу - представлення коша і кошового. У змаганнях кошових підлітки показали свої знання з історії України. Ведучі називали козацькі терміни: «булава», «писар», «курінь», «коругва», а хлопці мали їх пояснити.

Господарські вміння юнаки продемонстрували в конкурсі «Кращий хазяїн». Слід було  начистити якомога більше картоплі та «надоїти» якомога більше молока у склянку.

Оскільки козаки дуже любили дотепне, влучне слово і використовували багато прислів’їв і приказок, в конкурсі «Народ скаже – як зав’яже» юнаки демонстрували свої знання відомих прислів’їв та продовжували початок речення.

А ось увагу учасників команд перевірили під час демонстрації відомих українських фільмів. Слід було переглянути уривки з кінофільмів та відповісти на цікаві питання ведучих.

Багато посмішок викликало у присутніх завдання, де потрібно було намалювати козака на коні, але із зав’язаними очима.  Кожен член коша малював одну якусь деталь: один – голову коня, другий – туловище, третій – ноги, потім хвіст, і врешті - самого вершника.

Досить пізнавальним був бліц-турнір «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине». За початком мелодії, учасники повинні були відгадати, що за пісня звучить і наспівати її.

Свою силу, спритність, кмітливість та винахідливість підлітки показали у  конкурсі «Що нам холод, коли козак молод», де закидували якнайдалі надуту повітряну кульку, перетягували канат, піднімали гирі та годували смачною кашею один-одного.

Емоційно-позитивний настрій учасників змагань підтримували діти співробітників колонії: дівчата із зразкового джаз-степ-танц-клубу «Мілленіум».

За результатами запеклої боротьби почесне перше місце виборола команда студентів педагогічного коледжу. Вихованці ж колонії посіли друге місце. Свято принесло багато позитивних емоцій, радості та незабутніх вражень усім учасникам та гостям.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації