Вхід | Реєстрація

Репродуктивне здоров’я молоді: поняття та фактори впливу

Репродуктивне здоров’я молоді: поняття та фактори впливу

3 грудня на базі Кобеляцького районного методичного кабінету відбувся семінар вчителів основ здоров’я на тему: «Репродуктивне здоров’я молоді в Україні. Фактори ризику, що впливають на репродуктивне здоров’я».

Колкова С. А., методист РМК, акцентувала увагу присутніх на важливості проблеми репродуктивного здоров’я підлітків, що має відображення у юридичних документах, які містять цілу низку положень, що безпосередньо стосуються забезпечення репродуктивного здоров’я та планування сім’ї.

У ході засідання вчителі розглянули такі питання:

Репродуктивне здоров’я молоді: поняття та фактори впливу.

Форми й методи статевого виховання підростаючого покоління.

Сєрова А. І. (Білицька ЗОШ І-ІІІ ст. № 1) провела тренінг з учасниками семінару на тему «Мотиви створення сім’ї – основа родинного щастя», під час якого вчителі малювали образ материнства, дискутували у великих групах про те, чим відрізняється кохання від закоханості, виконували інтерактивну вправу «Міфи чи реальність?».

Змістовною та цікавою була розповідь Джевели Н. М., заступника головного лікаря медичного обслуговування населення КЗ «Кобеляцького Центру ПМСД», про сучасний стан репродуктивного здоров’я молоді в Україні та районі, фактори, що впливають на стан репродуктивного здоров’я та шляхи його збереження.

На практичному занятті, яке провела керівник районного методичного об’єднання Ніколаєнко І. В. (Білицька ЗОШ І-ІІ ст. № 4), вчителі створили колажі на різні теми: «Чинники ризику, що негативно впливають на репродуктивне здоров’я», «Чинники ризику, що позитивно впливають на репродуктивне здоров’я», «Модель ідеальної сім’ї», «Ми різні, але ми рівні».

Під час підведення підсумків педагоги дійшли до спільної думки, що репродуктивне здоров'я спонукає до розгляду цієї важливої проблеми з різних аспектів із залученням ряду медичних, психологічних, соціаль­них, виховних, економічних та організаційних заходів. Тому допомога, спрямована на охо­рону репродуктивного здоров'я, повинна бути орієнтована не тільки на забезпечення контролю за станом статевого розвитку та функці­онуванням репродуктивної сфери, але й на популяризацію й пропаганду здорового спо­собу життя і важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров'я у майбутньому.

Учасниками семінару були прийняті методичні рекомендації щодо використання різноманітних форм і методів навчання школярів при вивченні даної теми, формування умінь та навичок збереження репродуктивного здоров’я підлітків.


Автор: Відділ освіти Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації