Вхід | Реєстрація

«Наша поїздка в АТО тривала три дні»

«Наша поїздка в АТО тривала три дні»

Волонтер Світлана Сергійко вчергове побувала в зоні проведення антитерористичної операції.

Жінка говорить, що цього разу вони проїхали по Донецькій та Луганській областях майже 500 кілометрів. Разом із нею гуманітарну допомогу військовим відвозили Юлія Гамаль та Антон Кулечка. Мікроавтобус надав Євген Ясинський, а пальним забезпечив Сергій Жук.

— Наша поїздка тривала три дні. У зв’язку із загостренням ситуації в зоні АТО, рух транспортних засобів дозволяється до 20-ої години, — пояснює Світлана. — Далі пересуватися можна лише за умови, якщо ви знаєте пароль. Та, чесно кажучи, і це нам не завжди допомагало. На другий день нашої поїздки ми заблукали і виїхали на блокпосту під Трьохізбенкою. Солдати заборонили нам рухатись далі, оскільки це була вже перша лінія оборони. І ми повернулись ночувати в Новоохтирку.

Узагалі, протягом поїздки кобеляцькі волонтери побували у 18 населених пунктах та зустрілися або залишили передачі для 24 наших земляків. Устигли заїхати і в Часів Яр, щоб провідати Ірину Бабич, яка працює медиком-добровольцем у Першому добровольчому мобільному шпиталі імені Пирогова.

— Невтішні новини повідомили нам медики, — зізнається волонтер. — Майже щодня до них продовжують поступати військові, у основному, з осколковими пораненнями. Також вони розповіли, що останнім часом у шпиталі відкрили кілька нових операційних і почали розширювати штат лікарів‑хірургів. Із якою метою це робиться, поки що невідомо.

Продукти харчування для військовослужбовців збирали жителі Бродщини, Самарщини, учні Красненської школи та Білицької №1, працівники санітарно-епідеміологічної служби.

— Як завжди, не залишились осторонь дирекція і працівники Кобеляцького хлібозаводу, кафе «Українські страви», магазину «Маркетопт», комбінату «Зоря», агрофірми «Добробут», райдержадміністрації, а також громада церкви «Благовістя», — говорить Світлана. — Значну допомогу надали підприємці та фермери району.

Зі слів волонтера, із настанням холодів військовослужбовці найбільше потребують термобілизни, бушлатів, берців, рукавиць. Для заготівлі дров їм необхідні бензопили, для обігріву приміщень — буржуйки, тепловентилятори. Так само гостро стоїть питання із забезпеченням військових раціями, тепловізорами та іншою необхідною технікою.

Світлана Сергійко дякує всім небайдужим жителям району, які усіляко підтримують військових. З усіх питань телефонуйте на номер Світлани — (095)913–14–73.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2015, 15:29 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації