Вхід | Реєстрація

Діти-переселенці та юні мешканці Полтавщини разом відсвяткували День святого Миколая

Діти-переселенці та юні мешканці Полтавщини разом відсвяткували День святого Миколая

17 грудня 2015 року у  Полтаві відбулися заходи з нагоди святкування Дня Святого Миколая, організовані та проведені Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» для дітей переселенців. До обласного центру завітало близько 30 дітлахів з Лубенського, Пирятинського та Гадяцького районів. Проте, в святковому дійстві, яке проходило в Семейному  Разважальному  Комплексі  "Ігроленд" взяли участь не тільки діти – переселенці, адже філософія цього  заходу  – на не словах, а на ділі об’єднати мешканців зі Сходу і представників місцевих громад.

«Ми давно вже планували зробити подарунок для  вимушених переселенців та місцевих громад в знак подяки за ту активність, яку вони проявляють. Свято святого Миколая – це чудова нагода відповісти добром на добро. Діти – учасники танцювального колективу «Ренесанс» з Лубен натхненно брали участь у виставі, судячи з їх усмішок, вони отримали таку ж радість, що і глядачі», – наголосив координатор проектів для переселенців Олександр Чепур.

Діти  отримали справжнє свято – з казкою, мріяними подарунками, несподіваними сюрпризами. Святий Миколай цього разу був винахідливий та разом із дітьми організував ігротеку з персонажами відомої комп’ютерної гри. Учасники мали змогу активно провести дозвілля, брали участь у інтелектуальних та рухливих конкурсах. Завершилися святкові події, як і має бути, здійсненням мрій. Дітлахи отримали подарунки, солодощі та годину атракціонів.

«Немає нічого більш приємного, ніж посмішки на дитячих обличчях. Сьогодні вони ще раз переконались, що дива трапляються. Сподіваюсь, що незабаром справдиться ще одне чудо –ця війна нарешті закінчиться», - говорить Дмитро Лоховицький, керівник танцювального колективу «Ренесанс».

Напередодні Нового року та Різдва всі події, пов’язані з відзначанням традиційних свят, набувають особливого сенсу, бо для багатьох улюблені дні проходять далеко від рідного дому, звичного світу, друзів, знайомих, рідних.

«Я дуже щаслива, що ми спільними зусиллями змогли принести радість дітям. Взаємна підтримка, бажання подарувати світлі дні радості та відволікання від щоденних тривог дуже важливі для всіх – дорослих, дітей, волонтерів, які доклали багато зусиль до того, щоб свято відбулося», – поділилася учасник акції, переселенка Юлія Кузовкова.

В святкових заходах взяли участь ініціативні групи з Пирятина та Гадяча – об’єднання вимушених переселенців зі східних областей України, які вважають, що допомога тим, хто поруч, – найкраща підтримка для самих переселенців.

Захід пройшов у рамках проекту «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» за підтримки Європейського Союзу представництва в Україні, що адмініструє Громадська організація МАRТ та в рамках програми «Активні громадяни». Екскурсійну поїздку дітей – вимушених переселенців з Гадяча було організовано завдяки підтримці Громадської ініціативи «КримSOS» та Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії «Stabilization Support Services».


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2015, 20:18 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації